Διάρκεια: 4 ώρες                                      Βαθμός δυσκολίας: 3/4

Yλικά για 15 κομμάτια:

για τη βάση:

1 φλιτζάνι (140γρ) ωμά φουντούκια και αμύγδαλα, μουλιασμένα για 20 λεπτά

1φλιτζάνι χουρμάδες μουλιασμένοι για 10 λεπτά

1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης

4 κουτ. σούπας γάλα σόγιας ενισχυμένο με ασβέστιο

4 κουτ. σούπας κακάο ωμό

1 κουτ. σούπας σιρόπι σφενδάμου

 

για τη γέμιση:

400γρ ωμά φουντούνια, κάσιους και αμύγδαλα, μουλιασμένα για 20 λεπτά

250ml γάλα σόγιας

4 κουτ. σούπας σιρόπι σφενδάμου

200γρ σοκολάτα >80% κακάο

1 μεγάλη ώριμη μπανάνα κατεψυγμένη

 

για την επικάλυψη:

100γρ σοκολάτα

100ml γάλα σόγιας

50γρ φουντούκια για γαρνίρισμα

 

Eτοιμασία:

για τη βάση:

μουλιάστε τα φουντούκια και τα αμύγδαλα σε χλιαρό νερό για 20 λεπτά. Ταυτόχρονα ψιλοκάψτε και μουλιάστε τους χουρμάδες για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, βάλτε στο μπλέντερ πρώτα τα στεγνά υλικά και μετά τους χουρμάδες, το γάλα, το σιρόπι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το ανακάτεμα των υγρών μπορεί να γίνει σε ένα μπόλ με τα χέρια. Να πλάσετε τη ζύμη που θα δημιουργηθεί. Με τα δάκτυλα πατήστε για να ανοίξει η ζύμη σε ένα τσέρκι ή ταρτιέρα. Τοποθετήστε για λίγο στο ψυγείο

viber image3

για τη γέμιση:

πολτοποιήστε τους ξηρούς καρπούς. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Πολτοποιήστε τη μπανάνα, και προσθέσθε το γάλα, το σιρόπι και ομοιγενοποιήστε σε ένα μπολο όλα τα υλικά. Κατόπιν, τοποθετήστε τη γέμιση πάνω στηκ κρύα βάση

viber image2

για την επικάλυψη: λιώστε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και προσθέστε το γάλα. Περιχύστε την τούρτα και πασπαλίστε με μισοσπασμένα τα υπόλοιπα φουντούκια. Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες

viber image1

viber image

Καλή επιτυχία!!