Για εμάς

Σοφία Κανέλλου

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος MSc

Υπεύθυνη & Συντονίστρια του Εργαστηρίου της Συνειδητής Διατροφής

Διδάσκει σε εξειδικευμένα ΙΕΚ τη χορτοφαγική διατροφή και καταρτίζει επαγγελματίες υγείας ως προς την κατεύθυνση αυτή. Αποτελεί εκπαιδεύτρια του ΚΕΑΔΔ (Κέντρο Εκπαιδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών), για την vegan διατροφή.

Από το 2013 λειτουργεί το «Εργαστήρι Συνειδητής Διατροφής» με όραμα να μεταδώσει τον ενθουσιασμό της, προωθώντας έτσι τον υγιεινό τρόπο ζωής, χωρίς βία, με συνείδηση, εμπιστοσύνη στη φύση και στην παράδοση και με απόλυτη υπευθυνότητα απέναντι στην επιστήμη της διατροφής.

Σύντομο Βιογραφικό

  • Αποφοίτησε από το ΑΤΕΙ Διατροφής και Διαιτολογίας στη Θεσσαλονίκη το 2012. Κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος. Κάτοχος άδειας λειτουργίας νόμιμου διαιτολογικού γραφείου.
  • Απόφοιτος Βοηθού Νοσηλευτή με διετή πρακτική άσκηση στο Γ.Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” και “Παίδων, Αγλαΐα Κυριακού” με βαθμό λίαν καλώς και υποτροφία.
  • Μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων- Διατροφολόγων Ελλάδος, του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων- Διατροφολόγων και της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας.
  • Ιδρυτικό μέλος των Διατροφολόγων για το Περιβάλλον στην Ιταλία (NUPA- nutrizionistiperlambiente.ogr)

Tο 2015 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές με άριστα στην Ιατρική της Ανκόνα της Ιταλίας (Università Politecnica delle Marche, Facoltà di Μedicina) με θέμα: “Χορτοφαγία για όλα τα στάδια ζωής σε Κλινικές και Φυσιολογικές Καταστάσεις”. Τίτλος διατριβής: “Τα προϊόντα ζύμωσης και η επιρροή τους στα επίπεδα βιταμίνης Β12 σε χορτοφάγους”, βαθμός 28/30 (Άριστα). Προπτυχιακή εργασία “Βιοδιαθεσιμότητα του σιδήρου και χορτοφαγική διατροφή”.

Εκτέλεσε την πρακτική της άσκηση στη Βενετία ειδικευόμενη στη βοτανοθεραπεία, τη φυσική θεραπευτική και τη μέθοδο Kousmine (expert level) κοντά σε διακεκριμένους επιστήμονες, όπως η Michela Trevisan. Δημιούργησε επιπλέον, ένα δίκτυο διατροφολόγων παραδίδοντας σεμινάρια διατροφής και μαγειρικής.

Μετά από υποτροφία, εργάστηκε στην Τεργέστη Ιταλίας σε κέντρο απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ (SERT), παρακολουθώντας εξατομικευμένα τους θεραπευόμενους, οργάνωνε προγράμματα εβδομαδιαίας σίτισης και εργαστήρια παρασκευής τροφίμων αλλά και ημερίδες με θέμα την υγιεινή διατροφή.

Στα πλαίσια της διαρκούς κατάρτισης, το 2019 απέκτησε το πτυχίο από το πανεπιστήμιο Harvard “Evidence- based optimal nutrition” του καθηγητή W. Willett.

Παρακολούθησε σεμινάρια βιολογικής καλλιέργειας και περμακουλτούρας, μη βίαιης επικοινωνίας (NVC), μητρικού θηλασμού, ομοιοπαθητικής. Συνεχώς καταρτίζεται και ενημερώνεται επιστημονικά μέσα από συνέδρια, διαλέξεις, και επιμορφώσεις στον τομέα της διαιτολογίας.

Γράφει άρθρα και δημιουργεί συνταγές, συνεργάζεται με σχολεία, παιδικούς σταθμούς, εστιατόρια και εταιρίες βιολογικών προϊόντων συντάσσοντας ειδικά διαιτολόγια.

Διαρκής συνεργασία με έμπειρους chef για σύνταξη ειδικών μενού σε εταιρίες catering, εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Παραδίδει σεμινάρια για επίκαιρα θέματα διατροφής καθώς και είναι εισηγήτρια σε προγράμματα δια βίου μάθησης ενηλίκων (ΛΑΕΚ) επιδοτούμενα από τον ΟΑΕΔ.

Συνερ-γάτες

Όλοι τους… γάτες σε ότι επιλέγουν να κάνουν, ήρθαν στη ζωή μου σαν δώρα, έγιναν φίλοι μου, συμπορευόμαστε και εργαζόμαστε μαζί με κοινούς στόχους.

Ζωή Μπαλωμένου

Yoga Instructor

Ζαννής Ζουγανέλης

Vegan Αλχημιστής

Αναστασία Ζώταλη

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Στάθης Αλεξάνδρου

Vegan Chef

Σταύρος Καραγιλάνης

Chef Μακροβιοτικής

Αμαλία Κασμιρίδου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος MSc

Εξωτερικοί Συνεργάτες

Και φυσικά, το Εργαστήρι Συνειδητής Διατροφής δεν θα ήταν ποτέ αυτό που είναι χωρίς τις υπέροχες συνεργασίες με τους:

Free and Real

Σχολείο Αυτάρκειας και Βιωσιμότητας

Project Parenting

1η ολιστική πλατφόρμα γονεϊκότητας

IROIS

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Έρη Ρηγίνου

Παιδίατρος- Σύμβουλος θηλασμού

Mother

vegan bistro

Natura NRG

green and healthy lifestyle, press

Vegan Life Festival

το 1ο vegan festival στην Ελλάδα

Δέσποινα Μαρσέλου

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Ecor

εταιρία βιολογικών προϊόντων

Δήμητρα Μακρυγιάννη

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Ελένη Παπαδάκη

NLP ψυχολόγος

Μάρθα Μαργαρώνη

chef, φεστιβάλ φυστικιού, Αίγινα

IEK ΣΒΙΕ

Vegan Chef

Το Μικρό Βουνό στον Κήπο της Κάλμης

vegan παιδαγωγικό εγχείρημα

Michela Trevisan

nutrizionisti per l' ambiente

Bussias communications

Vegan Awards

Claudia Milievich

Sert di Trieste, κέντρο απεξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ

Αναστασία Ιωαννίδη

Ομάδα Εθελοντών Δήμου Σαρωνικού

Ιωάννης Κιούσης

Διαιτολόγος

… και η λίστα φαίνεται να μην τελειώνει, και διαρκώς εμπλουτίζεται με αξιόλογους ανθρώπους που όραμα έχουν να γίνουμε πολλοί, αυτοί με τα τρελά σχέδια για ομόνοια, αγάπη και ειρήνη!

Ένα κλαδί μόνο του σπάει, γι αυτό και είμαστε μια αρμαθιά!

Διάλεξε την ζωή που σου αξίζει

Έλα σε επαφή μαζί μας. Επικοινωνία χωρίς δεσμεύσεις.

    Εγγραφείτε στο Newsletter μας

    Λάβετε ενημερώσεις για τις δραστηριότητες του εργαστηρίου!