Εργαστήρι Διατροφικής Εκπαίδευσης στο Δ.Ε.Σ.
Παιχνίδι και βιωματικές δραστηριότητες για την προαγωγή της ισορροπημένης διατροφής στο ΔΕΣ, Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο
Στις 22 Οκτωβρίου είχα τη μεγάλη χαρά να βρεθώ με τα παιδιά του Διαδραστικού Ευρωπαϊκού Σχολείου (ΔΕΣ) σε μια όμορφη εκπαιδευτική δραστηριότητα γύρω από τη διατροφή και την αξία της ισορροπίας στο πιάτο μας.🌿
Μέσα από παιχνίδι και βιωματικές δραστηριότητες:
-
Μιλήσαμε για τις ομάδες τροφίμων και τη σημασία της ποικιλίας με τη βοήθεια του διαδραστικού υλικού που ευγενικά μας χορήγησε το mednutrition.
-
Δημιουργήσαμε όλοι μαζί ένα ισορροπημένο πιάτο.
-
Εξερευνήσαμε την ελιά και το ελαιόλαδο, μαθαίνοντας γιατί αποτελούν βασικά στοιχεία της Μεσογειακής διατροφής.
-
Στο εργαστήριο, τα παιδιά δοκίμασαν ρόκα, την παρατήρησαν με όλες τις αισθήσεις. Μύρισαν, ένιωσαν, γεύτηκαν και έφτιαξαν μόνα τους ένα υγιεινό σνακ με ψωμάκι ολικής άλεσης, μαγιονέζα από… φασόλι και ρόκα!
-
Κλείσαμε τη δράση δημιουργικά, φτιάχνοντας μια… ελιά με τα χεράκια μας και πραγματικά κλαδάκια!
Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε με σκοπό τα παιδιά να γνωρίσουν με απλό και χαρούμενο τρόπο βασικές αρχές σωστής διατροφής και να ανακαλύψουν νέες γεύσεις.
Κάθε φορά που έχω την ευκαιρία να συμμετέχω σε τέτοιες εκπαιδευτικές δράσεις με παιδιά, νιώθω πραγματικά χαρά και συγκίνηση. Βλέπω πως η διατροφή και τα τρόφιμα μπορούν να γίνουν μέσο μάθησης, εξερεύνησης και χαράς!

Σοφία Κανέλλου
Διαιτολόγος- Διατροφολόγος MSc (Med Sci)
Whole Food Plant Based Nutrition,
Pediatric Nutrition MSc,
SOS Approach Feeding Therapist
