Κεφτεδάκια με φασόλια με σάλτσα τομάτας
Υλικά:
1 κιλό φασόλια μαυρομάτικα βρασμένα
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ. γλ. ρίγανη
2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
3 κ.σ. μαγιά
1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
1/3 φλ. αλεύρι ρεβιθιού
Ετοιμασία:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
Βάζετε ολα τα υλικά εκτός από τα φασόλια και το ρεβυθάλευρο σε ένα μπλέντερ και τα ανακτεύετε μέχρι να γίνουν πολτός.
Προσθέτετε τα φασόλια και το ρεβυθάλευρο και συνεχίζετε με το χτύπημα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
Παίρνετε το μείγμα, το πλάθετε σε μικρά μπαλάκια, και το τοποθετείτε σε μια λαδόκολλα σε ταψί.
Βάζετε το ταψί στο φούρνο και τα ψήνετε για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να σκληρύνουν τα κεφτεδάκια.
Στη συνέχεια, τα βάζετε σε μια πλατειά κατσαρόλα και τα σιγομαγειρεύετε με την σάλτσα τομάτας της αρεσκείας σας.
Σερβίρετε με μακαρόνια ολικής ή ρύζι, ανάλογα με την προτίμησή σας.