Γεμιστά με ρύζι και αμάρανθο
Υλικά:
5 πιπεριές βιολογικές μεσαίου μεγέθους
1 φλυτζάνι αμάρανθο (ωμό και μουλιασμένο για 6 ώρες)
1 φλυτζάνι ρύζι βιολογικό
1 φλυτζάνι φακές
1 κρεμμύδι
2 μεσαίες ντομάτες
1/2 φλυτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο
1/3 κγ κανέλα
1/2 κγ κάρυ
2 κλων. γαρύφαλλο
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Μπαλσάμικο για το σβήσιμο
αλάτι,πιπέρι
Ετοιμασία:
Σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους σωτάρετε το κρεμμύδι σε νερό. Προσθέτετε τα μπαχαρικά, ανακατέψτε και σβήστε με λίγο μπαλσάμικο. Στην συνέχεια βάλτε τον αμάρανθο και το ρύζι ανακατέψτε καλά να πάνε παντού τα μπαχαρικά. Προσθέστε 3 φλυτζάνια βραστό νερό και αφήστε να σιγοβράσουν για περίπου 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ο αμάρανθος και το ρύζι. Εάν επιθυμείτε να προσθέστε τα όσπρια (που θα απογειώσει το πιάτο κυριολεκτικά) απλά προσθέστε τα πιο νωρίς από το ρύζι και τον αμάρανθο.
Παράλληλα, κόψτε το καπάκι από τις πιπεριές και καθαρίστε τα σπόρια. Μπορείτε να τις κόψετε στην μέση. Στην συνέχεια, και με την βοήθεια ενός τρίφτη, προσθέστε την ντομάτα και το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατέψτε καλά. Γεμίστε με το μείγμα ρυζιού και άμαρανθου τις πιπεριές και προσθέστε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Ψήστε σε προθερμασμενό φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά
Έτοιμα!
Συνταγή από Eat healthy, energize your body!