Αλμυρά vegan μεσογειακά muffins
Υλικά (για 12 μάφινς):
2 φλ. αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
2 κ.σ. διατροφική μαγιά (nutritional yeast, όχι η κλασική μαγιά)
Λίγο αλάτι – λίγο πιπέρι
1 κ.σ. ρίγανη
½ φλ. ηλιέλαιο
1 φλ. γάλα σόγιας
2 κ.γ. πελτές ντομάτας
1 κ.σ. κοπανισμένος λιναρόσπορος
3 κ.σ. νερό1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ μικρή πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
6 λιαστές ντομάτες, ταμποναρισμένες σε χαρτί κουζίνας και ψιλοκομμένες
4 κ.σ. ελιές σε φετάκια, ξαλμυρισμένες
Ετοιμασία:
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λιναρόσπορο με 3 κ.σ. χλιαρό νερό. Το αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλατοπίπερο, τη σκόνη σκόρδου, τη ρίγανη και τη διατροφική μαγιά. Ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα, το ηλιέλαιο, τον πελτέ, το μείγμα νερού – λιναρόσπορου και τα χτυπάμε με τον αυγογδάρτη ώσπου να ενωθούν. Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών σε αυτό των στερεών και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι, τη λιαστή ντομάτα και τις ελιές.
Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά.
Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα βάζουμε σε μια σχάρα και τα ξεφορμάρουμε όταν κρυώσουν.
Συνταγή από Athens Voice