Κρέπες από φαγόπυρο;
Κι όμως γίνονται!
Θρεπτικές, νόστιμες και ένα ακόμη πασπαρτού στα χέρια μας για να δοκιμάσουμε και να προσφέρουμε πολλούς συνδυασμούς!
Συνταγή της Σοφίας Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Υλικά:
"αλμυρά"
"γλυκά"
Ετοιμασία:
-
Μούλιασμα:
Μουλιάζουμε το φαγόπυρο (ή την κινόα) σε 2½ φλιτζάνια νερό για 8 έως 12 ώρες.
Ιδανικά το ετοιμάζουμε από το βράδυ.
-
Ανάμειξη:
-
Δεν στραγγίζουμε το φαγόπυρο και το προσθέτουμε μαζί με το ρεβυθάλευρο και το αλάτι σε ένα δοχείο για να το χτυπήσουμε με το ραβδομπλέντερ.
-
Αν θέλουμε, ενισχύουμε τη γεύση με ταχίνι ή φυστικοβούτυρο.
-
Για αλμυρή γεύση, προσθέτουμε μυρωδικά και μπαχαρικά.
-
Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας λείος, παχύρρευστος χυλός.
-
-
Ψήσιμο:
-
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε την ειδική συσκευή για μικρές κρέπες (κρεπιέρα).
-
Με μια κουτάλα, ρίχνουμε μικρή ποσότητα χυλού και φτιάχνουμε μικρά κρεπάκια, για να τα γυρίζουμε εύκολα με σπάτουλα.
-
Ψήνουμε 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
-
-
Σερβίρισμα:
Μπορούμε να τα κάνουμε σαντουιτσάκια και να τα γεμίζουμε όπως μας αρέσει:
- Γλυκά: Σοκολατοχούμους, φρέσκα φρούτα, σπασμένοι ξηροί καρποί, σιρόπι χαρουπιού
- Αλμυρά: Κρέμα οσπρίων, αβοκάντο, φρέσκα λαχανικά, πέστο από τόφου
*Το αλάτι και όλα τα γλυκαντικά δεν προτείνονται για ηλικίες κάτω του 1 έτους.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc