
Υπάρχουν πολλές νόστιμες συνταγές εκεί έξω για να δοκιμάσουμε μπιφτέκια από παντζάρι….από παντζαρόφυλλα, όμως;
Πάμε να δούμε μία ιδέα για τα πιο υγιεινά, νόστιμα και γεμάτα λαχανικά φυτικά μπιφτέκια!
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Υλικά:
Ετοιμασία:
-
Ξεπλένω και ψιλοκόβω τα φύλλα από παντζάρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καρότο και το πράσο.
-
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρω τα λαχανικά μου με λίγο νερό. Σε αυτό το βήμα μπορώ να προσθέσω το πιπέρι, το τζίντζερ και το αλάτι.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του με το baking powder και το ρεβυθάλευρο.
-
Στο μπολ με τα άλευρα προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά - με τα σοταρισμένα λαχανικά- και ανακατεύω έως ότου έχω ένα ομογενοποιημένο μείγμα που στέκεται.
-
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά.
Μπορώ να ψήσω τα μπιφτέκια μου σε μία λαδόκολλα ή σε μικρές θήκες εάν θέλω να γίνουν πιο μικρά.
*Το αλάτι δεν προτείνεται για ηλικίες κάτω του 1 έτους.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc