Σύνδεση | Εγγραφή
HealthFlex
×
  • Αρχική
  • Για εμάς
  • Υπηρεσίες
  • E-Shop
  • Συνταγές
  • Νέα
  • Επικοινωνία

Συμμετοχή στην 1η Γιορτή του Χαμόγελου του Παιδιού

Συμμετοχή στην 1η Γιορτή του Χαμόγελου του Παιδιού
14 Σεπτεμβρίου, 2026Sofia KanellouΔράσειςΠαιδική Διατροφήkidsparentingpicky eatingδιατροφικά παιχνίδιαδιατροφικές συνήθειεςδράσειςοικογένειαπαιδίπαιδιάπαιδική διατροφήσεμινάριοφρούτα

https://web.facebook.com/reel/2131293537772134

Από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, 17.00 – 22.00 σας περιμένουμε στην 1η Γιορτή Παιδιού, στο Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή, για τρεις ημέρες γεμάτες παιχνίδι, μουσική, δημιουργικές δράσεις και πολλές εκπλήξεις για όλη την οικογένεια!
Μια μεγάλη γιορτή με έναν ακόμη μεγαλύτερο σκοπό: τη στήριξη των δράσεων του Οργανισμού για κάθε παιδί με σοβαρά προβλήματα υγείας. ❤️
Η δική μας δράση:

«Τυφλός Μανάβης»

Μια βιωματική εξερεύνηση γεύσεων, υφών και τροφίμων χωρίς ταμπέλες

Ο «Τυφλός Μανάβης» είναι μια διαδραστική δράση για παιδιά και γονείς, σχεδιασμένη για να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στα τρόφιμα μέσα από το παιχνίδι, την εξερεύνηση και τις αισθήσεις. Στόχος είναι η εξοικείωση με μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων: φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, όσπρια και άλλα χωρίς την κατηγοριοποίησή τους ως «υγιεινά» ή «ανθυγιεινά».

Με μια μάσκα στα μάτια, τα παιδιά καλούνται να αναγνωρίσουν τρόφιμα μόνο μέσω της αφής, να παρατηρήσουν το σχήμα, την υφή και το βάρος τους και να κάνουν τις δικές τους υποθέσεις. Στη συνέχεια, το παιχνίδι μεταφέρεται στο «μανάβικο»: το παιδί γίνεται ο «τυφλός μανάβης» και ο γονιός ο πελάτης. Ανάμεσα σε διαφορετικά τρόφιμα πάνω στο τραπέζι, το παιδί καλείται να επιλέξει και να τοποθετήσει στο καλάθι του πελάτη όσα εκείνος ζητά. Οι ρόλοι στη συνέχεια αντιστρέφονται, δίνοντας και στον γονιό την ευκαιρία να συμμετάσχει.

Η δράση ολοκληρώνεται με ένα «πιάτο ποικιλίας», μέσα από ένα σουπλά που τα παιδιά μπορούν να πάρουν μαζί τους, ενώ η εμπειρία συνεχίζεται ψηφιακά: παιδιά και γονείς μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους πιάτο επιλέγοντας τρόφιμα σε υπολογιστή, tablet ή οθόνη.

Μέσα από το παιχνίδι, η δράση καλλιεργεί την περιέργεια, την αποδοχή της διαφορετικότητας των τροφίμων και την εξοικείωση με νέες τροφές, μετατρέποντας τη διατροφική εκπαίδευση σε μια ευχάριστη εμπειρία που μοιράζονται παιδιά και γονείς.

Αναζήτησε το περίπτερο του Εργαστηρίου Συνειδητής Διατροφής κι έλα να παίξουμε!

Πολλά δώρα περιμένουν μικρούς και μεγάλους!

📍 Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή
📅 18–20 Σεπτεμβρίου
🎟️ Είσοδος ελεύθερη

Αναζήτηση

Kατηγορίες

  • Άρθρα
  • Γενικά
  • Δράσεις
  • Επιστημονικά Νέα
  • Ηθική Χορτοφαγία
  • Ομιλίες
  • Παιδική Διατροφή
  • Συνεντεύξεις

Ετικέτες

baby babyledweaning blw infant kids led mikro nutrition parenting picky picky eating plantbased project project parenting seminar tips vegan vegetarian weaning webinar wholefood έντερο αντιοξειδωτικά βίγκαν βουνό βρεφική διαιτολόγος διατροφή διατροφικές συνήθειες δράσεις καρκίνος λαχανικά οικογένεια ομιλία παιδί παιδιά παιδική παιδική διατροφή σεμινάριο υγεία φρούτα φυτική φυτοφαγία χορτοφαγία όσπρια

Δημοφιλείς Συνταγές

  • Ξινολάχανο ή sauerkraut
  • μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι
    Μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι
    1 ώρα 25 λεπτά. Για αρχάριους

Δείτε επίσης

  • Βιωματικό Σεμινάριο Βρεφικής Διατροφής & Baby-Led Weaning Βιωματικό Σεμινάριο Βρεφικής Διατροφής & Baby-Led Weaning €30.00
  • Διατροφογενετική CLINICAL NUTRI™ Διατροφογενετική CLINICAL NUTRI™ €159.00 Original price was: €159.00.€139.90Η τρέχουσα τιμή είναι: €139.90.
  • Combo 5 Ε-Books Combo 5 Ε-Books €50.00

Επικοινωνία

Γραφείο Σαρωνίδας

Λεωφ. Σαρωνίδας 44 | T.K.: 19013

Γραφείο Αθήνας

Τσιμισκή 28, Λυκαβηττός | T.K.: 11472

[email protected] +302291037101 +306940715140

Τελευταία άρθρα

  • Συμμετοχή στην 1η Γιορτή του Χαμόγελου του Παιδιού Σεπ 14

    https://web.facebook.com/reel/2131293537772134 Από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, 17.00 –...

  • Food jags: όταν το παιδί «κολλάει» στο ίδιο φαγητό Αυγ 31

    Πολλά παγωτά, διαφορετικές ώρες, γεύματα στο πόδι και… λίγο πιο...

  • Μελέτη GRIPonMASH: Δωρεάν έλεγχος για άτομα με αυξημένο κίνδυνο λιπώδους νόσου του ήπατος Μάι 28

    Η υγεία του ήπατος συχνά παραμένει «σιωπηλή», ακόμη και όταν...

Τελευταίες συνταγές

  • Σοκολατένια Μους Τόφου Σεπ 2

    Μια μους σοκολάτας για όλους εμάς που θέλουμε να συστήσουμε...

  • Vegan Χωριάτικη Σαλάτα με Φέτα από Τόφου Ιούν 26

    Καλοκαίρι, ζεστάρα και “χωριάτικη” σαλάτα! Έχοντας μεγαλώσει με αυτό το...

  • Πικάντικες πέννες με ντομάτα Ιούν 18

    Και σε ποιο άτομο δεν αρέσει μία νόστιμη μακαρονάδα με...

©2026 | Όροι χρήσης | Πολιτική απορρήτου
×

Σύνδεση

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Διαχείριση προσωπικών δεδομένων
Χρησιμοποιούμε διάφορες τεχνολογίες ( cookies, pixels, κ.α. ) για να διασφαλίσουμε την βέλτιστη εμπειρία χρήσής του ιστοχώρου. Αποδεχόμενοι την χρήση αυτών των τεχνολογιών, μας επιτρέπετε να εντοπίζουμε και να επιλύουμε σημαντικά προβλήματα. Μη αποδεχόμενοι την χρήση τους, πιθανόν να αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα σε διάφορες λειτουργίες του ιστοχώρου.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή η πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό να καταστεί δυνατή η χρήση μιας συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή χρήστη ή για τον αποκλειστικό σκοπό της μετάδοσης μιας επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, εκούσια συμμόρφωση από την πλευρά του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετα αρχεία από τρίτο μέρος, πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται μόνο για αυτόν τον σκοπό δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την ταυτοποίησή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Ο τεχνικός χώρος αποθήκευσης ή η πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρήστη για την αποστολή διαφημίσεων ή για την παρακολούθηση του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε πολλούς ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς μάρκετινγκ.
  • Διαχείριση επιλογών
  • Διαχείριση υπηρεσιών
  • Manage {vendor_count} vendors
  • Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Επιλογές
  • {title}
  • {title}
  • {title}