Vegan καγιανάς
Υλικά(Για 4 μεριδες)
Μαριναδα για τοφου
350γρ τοφου ( θρυματισμενο με το χερι )
20 γρ κουρκουμα
1 πρεζα (καπνιστο) αλατι
30 γρ ηλιελαιο
100 γρ αμαριναριστο τοφου θρυματισμενο
Υλικα για το μαγειρεμα
80 γρ ελαιόλαδο
800 γρ ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη
400 γρ μελιτζάνα
100 γρ πιπερια πρασινη
200 γρ κολοκυθι
1 κγ αλατι
1 πρεζα ριγανη
1 πρεζα πιπερι
Ετοιμασία:
Σοτάρουμε όλα τα λαχανικάκομμένα σε κύβους σε χαμηλή φωτιά σε βαθύ σκεύος. Αφού βγάλουν τα υγρά τους, ρίχνουμε το μαριναρισμένο τόφου, ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε τον χυμό τομάτας. Λίγο πριν βράσουν, προσθέτουμε το αμαρινάριστο τόφου.
Όταν το βγάλουμε από την φωτιά γαρνίρουμε με ρίγανη και μια πρέζα μαύρο αλάτι.
Μπορούμε να το σερβίρουμε πάνω σε ψητό ψωμί.
*Η οσμή του μαύρου (καπνιστού) αλατιού θυμίζει αυτή του αυγού.
Συνταγή του chef Στάθη Αλεξάνδρου