Είναι γεγονός πως λαχανικά όπως το κουνουπίδι, το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών δεν χαίρουν πολλών τιμών. Πόσο κρίμα, όμως;
Η οικογένεια των σταυρανθών λαχανικών, στα οποία ανήκουν κι αυτά, είναι από τα βόμβες θρεπτικών συστατικών παρέχοντας προστασία του ανοσοποιητικού μας συστήματος.
Τόσο το κουνουπίδι, όσο και τα λαχανάκια μπορούν να γίνουν πολύ νόστιμη επιλογή γεύματος…χρειάζονται μόνο λίγη φαντασία ή τη σωστή συνταγή!
Πάμε να σας δώσουμε μία ιδέα για να τα εντάξετε στα φθινοπωρινά σας. κι όχι μόνο, γεύματα!
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Υλικά:
Ετοιμασία:
-
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C με αέρα.
Σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα, προσθέστε τα κουνουπίδια, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το ζαατάρ, το 1/2 χυμό λεμονιού και το πιπέρι.
Ανακατεύεται καλά με τα χέρια σας ώστε να αναμειχθούν τα λαχανικά με τα υπόλοιπα υλικά.
-
Ψήνουμε στο φρούρνο για 30 λεπτά ή έως ότου να ροδίσουν οι άκρες των λαχανικών.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, μπορούμε να αλατοπιπερώσουμε και να προσθέσουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.
Γαρνίρουμε με το ταχίνι, το πετιμέζι, τους σπόρους ροδιού, το δυόσμο και τα σπασμένα φυστίκια Αιγίνης.
*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc