Πάμε να φτιάξουμε μία μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη; Μπορείτε να διαλέξετε όποιο φρούτο σας ευχαριστεί και βρίσκεται στην εποχή του.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Υλικά:
Ετοιμασία:
-
Κόψτε τα φρούτα σε μικρά κομματάκια ή πολτοποιήστε και προσθέστε τον πολτό μήλου ή τον συμπυκνωμένο χυμό. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά. Προσθέσθε σαν μπαχαρικά κανέλα, πιπερόριζα, γαρύφαλλο. Το μίγμα πρέπει να βράζει.
-
Στη συνέχεια πλύνετε τα βάζα και τα καπάκια σε βραστό νερό και στραγγίξτε. Χρησιμοποιήστε μικρά βάζα. Αυτή η διαδικασία αποστείρωσης είναι απαραίτητη για να διατηρηθούν οι μαρμελάδες και να μην αναπτυχθούν μύκητες.
-
Γεμίστε τα βαζάκια με το βραστό μίγμα, κλείστε ερμητικά και αναποδογυρίστε με το καπάκι προς τα κάτω αμέσως.
-
Διατηρήστε τη μαρμελάδα σε δροσερό και σκιερό μέρος. Μετά το άνοιγμα, διατηρήστε στο ψυγείο για 7 ημέρες.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc