Τα φασόλια είναι πλούσια σε πρωτείνη, σίδηρο, φυτικές ίνες, φώσφορο και άμυλα βραδείας διάσπασης…μία εξαιρετική επιλογή για το μεσημεριανό ή το βραδινό μας!
Φτιάξαμε ένα πιάτο γεμάτο με αρώματα και τα μικροθρεπτικά συστατικά που έχουν να μας προσφέρουν τα βότανα μας!
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Υλικά:
Ετοιμασία:
-
Σοτάρετε το λάδι με λίγο νερό σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και το φασκόμηλο και αφήστε να μαγειρευτούν για 2 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες και τα φασόλια, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά ακόμα.
-
Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το ξύδι, βασιλικό και σερβίρετε ζεστό ή σαν κρύο πιάτο.
*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc