Ένα πιάτο για όλες τις εποχές, με ποικιλία, πρωτείνη, φυτικές ίνες, χρώματα και αρώματα!
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Υλικά:
Ετοιμασία:
-
Ξεπλύνετε το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό και τοποθετήστε το σε 400ml κρύου νερού. Αν είναι δυνατόν, να το μουλιάσετε προηγουμένως 1 ή 2 ώρες. Μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά από το σημείο βρασμού χωρίς ανάδευση, προσθέτοντας δύο πρέζες αλάτι.
-
Αφήνετε να κρυώσει μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Εν τω μεταξύ πλένουμε τα κρεμμυδάκια και τα καρότα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε τη μαντζουράνα.
-
Προσθέστε το ρύζι με τα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτοντας τα κρεμμυδάκια και τα καρότα, ψιλοκομμένη μαντζουράνα, αλάτι και λάδι.
-
Κρατήστε τη σαλάτα στο ψυγείο (τουλάχιστον μία ώρα) μέχρι να δέσουν τα αρώματα.
*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc