Τα φασόλια είναι μία πολύ καλή πηγή πρωτεινών, σιδήρου, μαγνησίου και φυτικών ινών.
Είναι από τα τρόφιμα που θα εμπλουτίσουν με θρεπτικά συστατικά την καθημερινότητα μας και μπορούμε να τα δοκιμάσουμε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
Εδώ φτιάξαμε έναν εναλλακτικό κιμά ο οποίος μπορεί να συνδυαστεί με τα ζυμαρικά μας, σε μία γαλέτα ή σε οποιοδήποτε δημητριακό της αρεσκείας μας!
Η συνταγή είναι του Ζαννή Ζουγανέλη
περισσότερες συνταγές του στο: alternΑΤΕ
Υλικά:
Ετοιμασία:
-
Βάζετε τα φασόλια να μουλιάσουν από το βράδυ.
-
Τα ξεπλένετε και τα βάζετε να βράσουν (προαιρετικά μαζί με λίγο φύκι kombu το οποίο βοηθάει το βράσιμο αλλά και στην πέψη).
Αλάτι ΔΕΝ βάζετε σε αυτό το στάδιο.
-
Μόλις βράσουν τα σουρώνετε, φυλάττε τον ζωμό τους και τα τοποθετείται σε ένα ταψί όπου τα πολτοποιείται με το ειδικό εργαλείο.
-
Τρίβετε τις τομάτες, ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το σκόρδο, τα σωτάρετε σε ελαιόλαδο, προσθέτετε το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη και σβήνετε με τον χυμό της τομάτας.
-
Προσθέτετε την καπνιστή πάπρικα και τη σόγια σως, λίγο από τον ζωμό που φυλάξατε και το αφήνετε να πάρει μία βράση.
-
Στο τέλος προσθέτετε τα πολτοποιημένα φασόλια, ανακατεύετε καλά και κατεβάζετε από τη φωτιά.
-
Το φαγητό σας είναι έτοιμο να σερβιριστεί πάνω σε γαλέτες με κάποια γαρνιτούρα της αρεσκείας μας, πάνω σε ζυμαρικά με τριμμένο φυτικό τυρί ή διατροφική μαγιά, αντί για κιμά σε βίγκαν παστίτσιο ή μουσακά, αλλά και σε μεξικάνικα μπουρίτος, αφού προσθέσετε λίγο τσίλι!
*Τα τρόφιμα αυτά προτείνονται για ηλικίες άνω του 1 έτους.
Συνταγή του Ζαννή Ζουγανέλη
περισσότερες συνταγές του στο: alternΑΤΕ