Μύρισε άνοιξη και στη λαική μας βρήκαμε φρέσκο αρακά και σπαράγγια….και τα κάναμε μακαρονάδα!
Ιδιαίτερη γεύση, γεμάτη φρεσκάδα και τη φυσική γλύκα του αρακά.
Μία συνταγή που σίγουρα θα δοκιμάσουμε ξανά!
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Υλικά:
Ετοιμασία:
-
Βράζετε τα σπαγγέτι για 12 λεπτά μέχρι να γίνουν αλ ντέντε.Προσθέστε τα σπαράγγια στα τελευταία 3 λεπτά.
-
Παράλληλα, θερμαίνουμε λάδι σε ένα μεγάλο αντι-κολλητικό τηγάνιΠροσθέτουμε τα πράσα και την καυτερή πιπεριά, και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
-
Ανακατέψτε το σκόρδο, τα μπιζέλια και το ξύσμα και χυμό λεμονιού, και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά.
-
Στραγγίξτε τα ζυμαρικά, και προσθέστα τα στο τηγάνι με ¼ της κούπας από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.Ανακατέψτε καλά.
-
Σερβίρετε σε ρηχά μπολ και σερβίρετε με φέτες λεμονιού, αν θέλετε.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc