Στη Νότια Ιταλία υπάρχει μία νόστιμη εναλλακτική της σάλτσας bolognese με φακές και είναι τόσο μα τόσο εύκολη!
Πάμε να την δούμε στη δική μας εκδοχή!
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Υλικά:
Ετοιμασία:
-
Ξεπλύνετε τις φακές και τις βάζετε σε κρύο νερό για να βράσουν. Θα πρέπει να πεταξετε το νερό από το πρώτο βρασμό.
-
Βάλτε να βράσουν οι φακές με άλλο νερό και μετά από 20 λεπτά βρασμού προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και το δεντρολίβανο. Σβήστε μετά από 10-15 λεπτά.
-
Στραγγίξτε τις φακές και σοτάρετε με το κρεμμύδι σε ένα βαθύ τηγάνι με λίγο λάδι και λίγο νερό, στη συνέχεια, προσθέστε, τις ντομάτες και τα άλλα μπαχαρικά.
-
Μαγειρεύετε για 15 λεπτά και εν τω μεταξύ βράζετε τα μακαρόνια ολικής άλεσης για 7 λεπτά.
*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc