Μία ωραία ιδέα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για τυρί στον ντάκο, στο τόστ και στη σαλάτα για dressing.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Υλικά:
Ετοιμασία:
-
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά (τις 2 μελιτζάνες, την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι, το ένα σκόρδο) και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι δίχως λάδι. Μόλις κάψει το τηγάνι και πάρουν χρώμα τα λαχανικά μας, τότε τα σκεπάζουμε με νερό, αφού πρώτα τα έχουμε πασπαλίσει με τα μπαχαρικά.
-
Έπειτα, σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι για τουλάχιστον ½ ώρα μέχρι να μαλακώσουν και εξατμιστεί το νερό. Τέλος όταν έχουν όλα μαγειρευτεί και μαλακώσει, ρίχνουμε τα λαχανικά στον πολυκόφτη με ελάχιστο λάδι, το σκόρδο που μας έμεινε και μηλόξυδο. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί για ένα λεπτό και η μελιτζανοσαλάτα μας είναι έτοιμη!
Όταν η μελιτζανοσαλάτα κρυώσει, τότε την αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Μπορείτε να τη σερβίρεται σκέτη ως επάλειμμα ή με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ελίτσες ή ντοματάκια.
*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc