Μία από τις κλασικές ελληνικές συνταγές, αγαπημένη και πολύ θρεπτική!
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Υλικά
Ετοιμασία:
-
Βάλτε τα φασόλια να μουλιάσουν για 12 ώρες, αλλάζοντας το νερό ..
-
Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με κρύο ανάλατο νερό και αφήνετε να βράσουν για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
-
Σε ένα τηγάνι μαγειρεύουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο και λίγο νερό.
-
Προσθέτετε τη ντομάτα, το καρότο, το σκόρδο και τέλος τα φασόλια. Όταν βράσουν προσθέστε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και μπαχαρικά.
-
Μεταφέρετε σε ένα ταψί και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.Το λάδι πρέπει να προστεθεί στο τέλος ωμό.
*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc