Εάν σας αρέσουν οι φακές και οι πικάντικες γεύσεις, δοκιμάστε να ετοιμάσετε αυτό το υπέροχο πατέ πάνω σε φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί, δεν θα χάσετε!
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Υλικά:
Ετοιμασία:
-
Πλένετε τις φακές και τα βάζετε να βράσουν. Πετάξτε το πρώτο νερό και βράστε σε καθαρό νερό για 20 λεπτά. Στραγγίζετε.
-
Τσιγαρίστε σε ένα βαθύ τηγάνι με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και 2 κουταλάκια του γλυκού νερό το κρεμμύδι για 1 λεπτό και προσθέστε το κάρυ. Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά ακόμα.
-
Αναμιγνύετε τις φακές και πολτοποιείτε στο μπλέντερ.
-
Συνοδέψτε με κρίθινο παξιμάδι σαν ντάκος ή σε σαντουιτσάκια ολικής.
*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc