Σήμερα, η κουζίνα μας μύρισε Ινδία. Πολλά μπαχαρικά και αρωματικά!
Οι κόκκινες φακές δημιουργούν ένα τέλειο βελούδινο πιάτο, ζεστό και νόστιμο, το οποίο συνδυάζεται εύκολα με ένα καστανό ρύζι ή ένα κεχρί!
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Υλικά:
Ετοιμασία:
-
Βράστε τις φακές και να αλλάξετε το νερό. Βράστε και πάλι σε 3 φλιτζάνια νερό για 12 λεπτά.
-
Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι με το σκόρδο, το τζίντζερ, το τσίλι μέχρι να πάρει τη μυρωδιά των καρυκευμάτων για 1 λεπτό. Προσθέστε το κρεμμύδι και 1 κουταλιά της σούπας νερό και μαγειρέψτε για 4 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις ντομάτες και τα υπόλοιπα συστατικά και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά.
-
Στραγγίξτε τις φακές και προσθέστε τα στη σάλτσα και το 1/3 φλιτζάνι νερό και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά.
*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc