Το Tempeh (Tem-pay) είναι ζυμούμενα ολόκληρα φασόλια σόγιας, με γεύση ξηρών καρπών και τη μοναδική γεύση της ζύμωσης. Αν και νέο στη Δύση, είναι πολύ δημοφιλές στη χορτοφαγική μαγειρική ως υποκατάστατο του κρέατος.
Το πήραμε εμείς τώρα και το φέραμε στα δικά μας δεδομένα και στις δικές μας γεύσεις!
Κουζινοπειράματα πετυχημένα!
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Υλικά:
Για τα κεφτεδάκια:
Για τη μαρινάδα:
Ετοιμασία:
-
Βράζουμε το tempeh για 10 λεπτά και μετά το αφήνουμε στη μαρινάδα για 3-4 ώρες.
Έπειτα με ένα ραβδομπλέντερ (ή απλό μπλέντερ) πολτοποιούμε το tempeh με τη μαρινάδα και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Στο μπολ προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας, τα ομογενοποιούμε και πλάθουμε τα μπιφτεκάκια.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180οC για 30 λεπτά.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc