Η μπεσαμέλ εμφανίστηκε πρώτη φορά το 17ο αιώνα σε ένα βιβλίο μαγειρικής από τη Γαλλία…και από τότε, πολλά έχουν αλλάξει!
Σήμερα, βρήκαμε…όχι έναν αλλά δύο τρόπου να γίνει η μπεσαμέλ vegan και πεντανόστιμη!
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Υλικά:
Ετοιμασία:
-
Ζεσταίνετε το γάλα με το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύετε το αλεύρι με το λάδι και το αλάτι μέχρι να γίνει μια κρέμα. Όταν ζεσταθεί το γάλα ρίχνετε μέσα την κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά.
-
1ος τρόπος:
Στο ζωμό ή το γάλα προσθέτετε σιγά σιγά και ανακατεύοντας συνεχώς το αλεύρι σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτετε το λάδι και τα μπαχαρικά. -
2ος τρόπος:
Ζεσταίνετε το ζωμό (ή γάλα) με τα μπαχαρικά. Ανακατεύετε το λάδι με το αλάτι και το αλεύρι μέχρι να γίνει κρέμα, προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο από το γάλα. Όταν ο ζωμός γίνει αρκετά ζεστός, ρίχνετε την κρέμα και αφήνετε να βράσει για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά.
*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc