Τα φασόλια Adjuki είναι παραδοσιακό όσπριο της Ιαπωνίας και της Κίνας αλλά κι άλλων περιοχών της Ανατολικής Ασίας. Ξεχωρίζει για τη γλυκιά του γεύση και είναι ένα από τα συστατικά πολλών ιαπωνικών γλυκών! Εδώ, το δοκιμάσαμε με κολοκύθα, σύμφωνα με τη συνατή του φίλου και συνεργάτη μας Σταύρου Καραγιλάνη.
Υλικά:
Ετοιμασία:
-
Βάζουμε το κόμπου στον πάτο της κατσαρόλα, τα φασόλια από πάνω, προσθέτοντας από πάνω την κολοκύθα και πιο πάνω το κρεμμύδι.
-
Προσθέτουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάζει τα φασόλια.
-
Φέρνουμε σε σημείο βρασμού και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
-
Αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα.Ελέγχουμε αν χρειάζεται νερό κατά την πορεία και προσθέτουμε λίγο-λίγο κρύο νερό.
-
Μετά τη μία ώρα, προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 20-30 λεπτά, μέχρι τα φασόλια να είναι αρκετά μαλακά.
-
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
- Αν χρειαστεί να δοκιμάσουμε, δεν ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους!
- Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα ταχύτητας, το Βήμα 3 είναι 45 λεπτά και το Βήμα 4, γίνεται όπως αναφέρεται