Ο αμάρανθος ανήκει στα ψευδοδημητριακά. Είναι πλούσιος σε απαραίτητα αμινοξέα, δεν περιέχει γλουτένη και ετοιμάζετε πολύ γρήγορα.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Υλικά:
Ετοιμασία:
-
Μαγειρέψτε τον αμάρανθο
Καθαρίστε και πλύντε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Θερμάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, και προσθέστε: λάδι, κύμινο, αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά (προαιρετική), κανέλα, και το φρέσκο κρεμμυδάκι
Μετά από λίγα λεπτά, προσθέστε: κρεμμύδια, τζίντζερ και σκόρδο.
Μαγειρέψτε έως ότου τα κρεμμύδια είναι ημιδιαφανή
Προσθέστε τις ντομάτες και τα μπαχαρικά. Μαγειρέψτε 5-6 λεπτά
Προσθέστε λίγο νερό και ανακατέψτε.
-
Προσθέστε τον αμάρανθο, ανακατέψτε και αφήστε τον να βράσει.
Προσθέστε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.
Καλύψτε και αφήστε τα να μαγειρευτούν όλα μαζί για 5-6 λεπτά.
Ανακατέψτε απαλά όλα τα συστατικά.
Δοκιμάστε και - εάν χρειάζεται - προσαρμόστε τα μπαχαρικά.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο!
*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.
*Μπορείτε να προσαρμόσετε τα μπαχαρικά ώστε το φαγητό να μην είναι πικάντικο σε περίπτωση που το βρέφος ή το παιδί σας δεν είναι συνηθισμένο σε αυτές τις γεύσεις.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc