Ένα έξτρα δροσιστικό και καλοκαιρινό γλυκό, πολύ εύκολο στην παρασκευή του και πολύ ελαφρύ.
Συνταγή: Ζαννής Ζουγανέλης, Χημικός, Vegan αλχημιστής, συνεργάτης του Εργαστηρίου Συνειδητής Διατροφής
Υλικά:
Για τη βάση:
Για την κρέμα:
Για το topping:
Για το γαρνίρισμα:
Ετοιμασία:
Για τη βάση:
-
Τρίβω τα μπισκότα στον επεξεργαστή τροφίμων και προσθέτω το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
-
Αφού ομογενοποιηθεί στρώνω σε ένα τσέρκι και το πιέζω καλά, κάνοντας το λίγο πιο ψηλό στις άκρες.
Για την κρέμα:
-
Ανακατεύω όλα τα υλικά σ ένα μεγάλο μπολ με μια μαρίς με απαλές κινήσεις.
-
Στρώνω την κρέμα πάνω στη βάση και τοποθετώ στην κατάψυξη.
Για το topping:
-
Χτυπάω το πεπόνι στο μπλέντερ μέχρι να αφρίσει.
-
Προσθέτω το σιρόπι της επιλογής μου και το ψύλλιο και ξαναχτυπάω.
-
Μόλις ομογενοποιηθεί το αφήνω να ηρεμήσει. Σε 10-15 λεπτά θα έχει σφίξει, όποτε το ρίχνω πάνω στην κρέμα και βάζω πάλι κατάψυξη.
Για το γαρνίρισμα:
-
Χτυπάω τη σαντιγί μέχρι μα γίνει μια αφράτη κρέμα και γαρνίρω.
-
Στολίζω με τις ρώγες των σταφυλιών
*Η ζάχαρη δεν προτείνεται για ηλικίες κάτω του 1 έτους.
Συνταγή: Ζαννής Ζουγανέλης, Χημικός, Vegan αλχημιστής, συνεργάτης του Εργαστηρίου Συνειδητής Διατροφής