Τα κεφτεδάκια ήταν από πάντα το αγαπημένο τρόφιμο μικρών και μεγάλων. Κάθε σπιτικό είχε τις δικές του προτιμήσεις, υπήρχε δε αυτή η μία συνταγή που ήταν “άχαστη”, η τέλεια συνταγή.
Μεγαλώνοντας συνειδητοποιήσα πως δεν υπάρχει μία συνταγή αλλά πολλές διαφορετικές κι όλες είχαν κάτι ιδιαίτερο στη γεύση τους και, ειδικά, τα κεφτεδάκια οσπρίων σου αφήνουν τη δυνατότητα να δοκιμάσεις κάθε φορά κάτι καινούριο!
Πάμε να δούμε την πιο συχνή συνταγή για κεφτεδάκια φακής που θα βρείτε στο τραπέζι μου..
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Υλικά:
Ετοιμασία:
-
Ξεπλύνετε τις φακές και τις βάζετε σε κρύο νερό για να βράσουν. Το νερό του πρώτου βρασμού πετιέται. Βάλτε να βράσουν οι φακές με άλλο νερό και μετά από 20 λεπτά βρασμού προσθέτετε το φύλλο δάφνης και το δεντρολίβανο. Σβήστε μετά από 10-15 λεπτά.
-
Στραγγίξτε τις φακές και τις βάζετε πίσω στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα μίγμα όχι πολύ μαλακό, με το οποίο θα διαμορφώσετε κεφτεδάκια με τα χέρια σας.
-
Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 40 λεπτά.
-
ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ
Αφήνοντας την φαντασία σας ελεύθερη, μπορείτε να κάνετε τα κεφτεδάκια αλλάζουν τα όσπρια (φασόλια, ρεβίθια), δημιουργώντας νέες συνταγές, πλούσιες σε πρωτεΐνες, νόστιμες και θρεπτικές!
*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc