Τα αγαπημένα μας μαυρομάτικα φασόλια σε μία παρασκευή για μικρούς και μεγάλους!
Το ξέρατε πως αυτό το είδος οσπρίου θεωρείται από τα πιο εύπεπτα;
Πάμε να μαγειρέψουμε λοιπόν!
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Υλικά:
Ετοιμασία:
-
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
-
Βάζετε όλα τα υλικά εκτός από τα φασόλια και το ρεβυθάλευρο σε ένα μπλέντερ και τα ανακατεύετε μέχρι να γίνουν πολτός.
-
Προσθέτετε τα φασόλια και το ρεβυθάλευρο και συνεχίζετε με το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
-
Παίρνετε το μείγμα, το πλάθετε σε μικρά μπαλάκια, και το τοποθετείτε σε μια λαδόκολλα σε ταψί.
-
Βάζετε το ταψί στο φούρνο και τα ψήνετε για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να σκληρύνουν τα κεφτεδάκια.
-
Στη συνέχεια, τα βάζετε σε μια πλατιά κατσαρόλα και τα σιγομαγειρεύετε με την σάλτσα τομάτας της αρεσκείας σας.
-
Σερβίρετε με μακαρόνια ολικής ή ρύζι, ανάλογα με την προτίμησή σας.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc