Τα τελευταία χρόνια η ροβίτσα ξαναμπαίνει δυναμικά στη διατροφή μας!
Για τους παλιούς είναι ένα γνωστό όσπριο και για τους νέους είναι μία καινούργια ανακάλυψη.
Νόστιμο και έυκολο όσπριο, αρκετά θρεπτικό που μπορεί να δοκιμαστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
Αυτή η συνταγή έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές και έχει πάρει πολύ καλά σχόλια ενώ σας δίνει την ευκαιρία για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.
Πάμε να την δούμε…
Υλικά:
Και για τις γεύσεις:
Για τη σαλάτα, που είναι μια παραλλαγή της χωριάτικης:
Υλικά για 2 κούπες φέτα(σε spread μορφή):
Ετοιμασία:
Για τα μπιφτέκια:
-
Βράστε την ροβίτσα σε άφθονο νερό για 15-20 λεπτά και μετά στραγγίξτε τη.
-
Προθερμάνετε το φούρνο στους 150° βαθμούς.
-
Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε το λιναρόσπορο στις 3 κουταλιές της σούπας νερό και αφήστε τα για 5 λεπτά.
-
Στο μούλτι χτυπήστε τις νιφάδες φαγόπυρου να γίνουν σκόνη, αδειάστε σε μπολ.
-
Στο μούλτι χτυπήστε τη βρασμένη ροβίτσα, το μίγμα λιναρόσπορου και νερού και τις γεύσεις, όχι πολύ, να μείνουν και λίγα κομματάκια.
-
Αδειάστε το μίγμα σε ένα μπολ και ανακατέψτε με τις νιφάδες μέχρι να έχετε μια ζύμη κάπως πηχτή.
-
Πλάστε τα μπιφτέκια και ψήστε τα στους 150° βαθμούς για 20-25 λεπτά , ανάλογα με το φούρνο σας.
Για τη σαλάτα:
-
Ανάλογα με τις ποσότητες που επιθυμείτε βάζετε όσα υλικά θέλετε, κόβετε τα λαχανικά, και ανακατεύετε με παξιμάδια και μπαλάκια βίγκαν φέτας από αμύγδαλα, με λίγο αλάτι , ρίγανη και ελαιόλαδο.
Για τη vegan φέτα αμυγδάλου:
-
Χτυπήστε όλα τα υλικά με ένα καλό μπλέντερ (ή λίγα λίγα σε ένα μούλτι).
Έτοιμη η φέτα!