Το σιτάρι υπάρχει στην κουλτούρα μας εδώ και πάρα πολλούς αιώνες. Είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε σίδηρο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες. Μπορούμε να το καταναλώσουμε ακατέργαστο, διατηρώντας και τα περισσότερα θρεπτικά του συστατικά, σε πολλές συνταγές αντικαθιστώντας το ρύζι ή το κριθαράκι.
Στη σημερινή μας συνταγή το συνδυάσαμε με πράσινα φασολάκια για να λάβουμε ακόμη περισσότερη πρωτείνη και να δημιουργήσουμε ένα νόστιμο και ολοκληρωμένο γεύμα!
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Υλικά
Instructions
-
Στραγγίζετε και ξεπλένετε το μουλιασμένο δίκοκκο σιτάρι, στη συνέχεια, μαγειρεύετε για περίπου 40 λεπτά.
-
Καθαρίζετε και πλένετε τα φασολάκια και τα βράζετε για 30 λεπτά. Ανακατεύουμε με το Δίκοκκο σιτάρι, το αλάτι, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc