Πηγή εικόνας: culturedfoodlife.com
Υλικά:
Ετοιμασία:
-
Αν χρησιμοποιήσετε νερό βρύσης, βράστε το πρώτα για να μην έχει χλώριο.Όταν κρυώσει καλά, βάλτε μέσα τους κόκκους και τη ζάχαρη και σκεπάστε με ένα πιατάκι.
-
Σε 2 μέρες το κεφίρ μπορεί να καταναλωθεί, αφού σουρώσετε τους κόκκους.
-
Ξεπλένετε τους κόκκους με λίγο νερό και είναι έτοιμοι για νέα ζύμωση.
-
Με τους ίδιους μύκητες, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία εσαεί!
-
Αν φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα, μετά τις 2 μέρες διατηρείται στο ψυγείο σε γυάλινο μπουκάλι ή βάζο, ερμητικά κλειστό. Μετά από λίγο καιρό οι κόκκοι θα πολλαπλασιαστούν, οπότε θα πρέπει να τους δωρίσετε! Τι καλύτερο δώρο απ’ αυτό;
Στο εμπόριο κυκλοφορεί κεφίρ από ζωικό γάλα. Ωστόσο, στο σπίτι μπορούμε να φτιάξουμε κεφίρ χρησιμοποιώντας τους κεφιρόκοκκους από το ζωικό γάλα, μεταφέροντάς τους σε φυτικό ρόφημα.
Η διαδικασία είναι ίδια και οι μικροοργανισμοί που τρέφονταν με τη λακτόζη του γάλακτος, τώρα θα τρέφονται με τα σάκχαρα του φυτικού ροφήματος που θα το μεταφέρουμε.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρόφημα ρυζιού, αμυγδάλου, φουντουκιού, καρύδας ή όποιο άλλο ρόφημα μας αρέσει!