Τα μπισκότα βρώμης είναι μία γλυκιά εναλλακτική για τις ημέρες που θέλουμε ένα γρήγορο σνακ! Μπορούμε να προσθέσουμε διάφορους ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα και να τους δώσουμε ακόμη περισσότερη γεύση!
Ανάλογα με το μέγεθος, θα φτιάξουμε 15-20 μπισκότα.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Υλικά:
Ετοιμασία:
-
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C βαθμούς και στρώνετε λαδόκολλα σε δύο ταψιά.
-
Ψήνετε τα φουντούκια στους 150°C για 5’ και κατόπιν τα αλέθετε.
-
Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα στεγνά συστατικά: νιφάδες, φουντούκια, ξύσμα και τα ανακατεύετε με το χέρι.
Εάν προσθέσετε το χυμό δεν θα είναι τόσο σφιχτή για να την πλάσετε, οπότε την βάζετε με τη βοήθεια δύο κουταλιών στο ταψί σαν μπουκίτσες. Θα απλωθούν λίγο -
Προσθέστε τα συστατικά. Πλάστε μέχρι να γίνει ομοιογενές μίγμα, μαλακό και ελαφρώς κολλώδες.
-
Βάλτε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και με ένα κουτάλι μοιράστε τη ζύμη σε κουταλιές με μια επαρκή απόσταση μεταξύ τους.
-
Ψήστε σε ήδη προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 12’ μέχρι να ροδίσουν οι άκρες. Αφήστε να κρυώσουν και μετά φυλάξτε σε κλειστό μεταλλικό κουτί.
Τα γλυκαντικά δεν προτείνονται σε ηλικίες κάτω του 1 έτους.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc