Υλικά:
ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
Ετοιμασία:
Για την κρέμα αμυγδάλου
-
Μουλιάζετε τα αμύγδαλα για 12 ώρες.
-
Τα σουρώνετε και τα χτυπάτε με τα υπόλοιπα υλικά ρίχνοντας λίγο λίγο το νερό που έχετε κρατήσει από τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν κρέμα.
Εάν τα αμύγδαλα έχουν φλούδα το νερό δεν το χρησιμοποιείτε. Επίσης μπορείτε να το εμπλουτίσετε με σκόρδο, δυόσμο, διατροφική μαγιά ή ότι σας ταιριάζει γευστικά. -
Κόβετε τα λαχανικά σε φέτες, τα μαρινάρετε με ελαιόλαδο, δενδρολίβανο, αλατοπίπερο και τα ψήνετε λίγο.
-
Στην συνέχεια, τα στήνετε με την εξής σειρά: ντομάτα, κρεμμύδι, πιπεριά, μελιτζάνα, κολοκύθι, πιπεριά, μανιτάρια
-
Ενδιάμεσα από κάθε στρώση αλείφετε την κρέμα και το πιέζετε ελαφρά.
-
Το περνάτε για 10 λεπτά στους 160C° σε προθερμασμενο φούρνο.
ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
-
Τα χτυπάτε όλα μαζί να ομογενοποιηθούν.
Σερβίρισμα:
-
Τοποθετείτε το μιλφέιγ πάνω στο ψητό ψωμί και στην κορυφή μια αμυγδαλομπαλα που έχετε πλάσει με τα χέρια σας.
-
Περιχύνετε την σάλτσα και απολαμβάνετε.
*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους
Συνταγή από τον chef Στάθη Αλεξάνδρου