Μπορεί να μην είναι τα κλασικά μπισκότα που, ίσως, κάποτε είχατε δοκιμάσει στη Σκωτία…αλλά η γεύση τους σίγουρα θα σας κερδίσει!
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Υλικά:
Ετοιμασία:
-
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί όλα τα ξηρά συστατικά (αλεύρι, το αλάτι, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και τη σόδα) Προσθέστε το λάδι στα ξηρά συστατικά, φροντίζοντας να απορροφηθεί καλά.
-
Τέλος, προσθέστε στο μίγμα τη βύνη αραιωμένη με λίγο νερό και ανακατέψτε γρήγορα. Αν η ζύμη είναι λίγο ξηρή, προσθέστε λίγο νερό.
-
Τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Αφαιρέστε από το ψυγείο, ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη και σχηματίζετε τα μπισκότα.
-
Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς (φούρνο με αέρα) για 15’ (ανάλογα με το πάχος).
Ελέγξτε το μαγείρεμα: η ζύμη πρέπει να έχει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
*Το αλάτι και τα γλυκαντικά προτείνονται για ηλικίες μεγαλύτερες του 1 έτους.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc