Μια ακόμη εναλλακτική για τους αγαπημένους μας ρεβυθοκεφτέδες!
Υλικά:
Ετοιμασία:
- 
														
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό με λίγη σόδα για τουλάχιστον 6 ώρες.
 - 
														
Τα βράζουμε σε άλλο νερό για μισή ώρα.
 - 
														
Τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές.
 - 
														
Προσθέτουμε συχνά ελαιόλαδο γιατί το μείγμα είναι αρκετά ξερό και δεν γυρνάει το μίξερ.
 - 
														
Κατεβάζουμε κάθε τόσο από τα τοιχώματα του μίξερ ότι έχει μείνει εκεί.
Δοκιμάζουμε το μείγμα και διορθώνουμε τη γεύση. - 
														
Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια.
 - 
														
Τα βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και τους ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο.
 - 
														
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 15 λεπτά από τη μια και 10 λεπτά από την άλλη πλευρά.
Εάν ο φούρνος είναι πιο δυνατός μπορεί να ξεραθούν πιο σύντομα άρα καλό είναι να τα ελέγχουμε συχνά. 
*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc