Πηγή εικόνας: culturedfoodlife.com
Υλικά:
Προεραιτικά:
Ετοιμασία:
-
Τοποθετήστε τις σκελίδες σκόρδου σε ένα γυάλινο βάζο.
-
Προσθέστε νερό, αλάτι και - προαιρετικά - το ζουμί του ξινολάχανου.
-
Γεμίστε το δοχείο με φιλτραρισμένο νερό.
-
Αφήστε το σε ένα σκιερό και δροσερό μέρος για 3-4 ημέρες, έως ότου στο βάζο να υπάρχουν φυσαλίδες.
-
Φυλάξτε στο ψυγείο.
Το ζυμωμένο σκόρδο είναι εξαιρετικά αφρώδες.
Αυτό συμβαίνει επειδή το σκόρδο είναι ένα πρεβιοτικό, το οποίο είναι τρόφιμο για βακτήρια.
Παραλλαγμένη συνταγή από : culturedfoodlife.com