Λαστιχωτή, έτσι ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι μια “μοτσαρέλα”, χωρίς ζωικό γάλα; ε, ναι! γίνεται!
Πηγή:. The Happy Pear
Υλικά
Άλμη
Ετοιμασία
-
Σκεύη
Θα χρειαστείτε μπλέντερ, ιδανικά ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας.
Εάν δεν έχετε μπλέντερ υψηλής ταχύτητας, θα τότε χρειάζεται να μουλιάσετε από το προηγούμενο βράδυ τα κάσιους ή να τα βράσετε για 10 λεπτά
-
Προσθέστε στο μπλέντερ και τα υπόλοιπα υλικά : διατροφική μαγιά, μηλόξυδο, θαλασσινό αλάτι, σκόρδο σε σκόνη, αλεύρι ταπιόκας
-
Χτυπήστε το μείγμα
-
Αδειάστε το μείγμα σε ένα τηγάνι (ιδανικά αντικολλητικό), και ανακατεύετε συνεχώς.
Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμο όταν έχει γίνει ενιαίο και συμπαγές, σαν μία μπάλα. -
Αδειάστε το μείγμα σε ένα μπωλ. και βρέξτε τα χέρια σας με λίγο νερό ώστε να είναι πιο εύκολο να πλάσετε το μείγμα.
-
Με ένα κουτάλι της σούπας, πιάστε όση ποσότητα χωράει στο κουτάλι, και δώστε του σχήμα μικρής μπαλίτσας.
-
Βάλτε την μπαλίτσα, μέσα στην άλμη για λίγα δευτερόλεπτα
-
Βγάλτε την μπαλίτσα από την άλμη, στραγγίξτε τα πολλά νερά ώστε να είναι πιο εύκολο να την κόψετε, και με ένα μαχαίρι κόψτε την σε 3-4 φέτες