
Μια μους σοκολάτας για όλους εμάς που θέλουμε να συστήσουμε στους φίλους μας το… τόφου!
Η συνταγή αυτή γεννήθηκε από την έμπνευση πως το τόφου δεν είναι απλώς ένα τρόφιμο, αλλά μια ολόκληρη κατηγορία τροφίμων με κοινά χαρακτηριστικά.
Παράγεται από το όσπριο της σόγιας και μπορεί να πάρει συμπαγείς μορφές που θυμίζουν από κομμάτι τυριού έως και… ζυμαρικά!
Η συγκεκριμένη συνταγή, λοιπόν, μάλλον θα εκπλήξει κάθε δύσπιστο, αλλά σίγουρα θα αγαπηθεί από όλους εμάς όταν αναζητάμε ένα γρήγορο και θρεπτικό γλυκό!
Συνταγή της Σοφίας Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc
Υλικά
Ετοιμασία:
-
Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε νερό ή γάλα σόγιας, ιδανικά από το προηγούμενο βράδυ ή τουλάχιστον για 4 ώρες.
-
Βάζουμε όλα τα υλικά στο ραβδομπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Συνταγή της Σοφίας Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc