Υλικά:
Για τη μαρινάδα:
Ετοιμασία:
-
Στραγγίζουμε το τόφου από τα υγρά του τυλίγοντας το σε χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια σε μια πετσέτα και τοποθετώντας από πάνω ένα βάρος για 30 λεπτά. Κόβουμε τα τόφου στη μέση δημιουργώντας δύο μακρόστενα κομμάτια και στη συνέχεια σχηματίζουμε τα φιλέτα μας σε ότι σχήμα θέλουμε. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τα τόφου από τη μια πλευρά προσέχοντας να μην τα κόψουμε μέχρι κάτω. Μπορούμε να τοποθετήσουμε αριστερά και δεξιά από κάθε φιλέτο τόφου ένα μαχαίρι ή τσοπστικς ώστε να βρίσκει το μαχαίρι εκεί.
-
Προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βάζουμε τα φιλέτα τόφου σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με την μαρινάδα. Τα αφήνουμε το λιγότερο για 30 λεπτά.
-
Σε ένα τηγάνι πάνω από μέτρια φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο και σε ένα πιάτο βάζουμε το κορν φλάουρ. Από το δεύτερο φύλλο νόρι κόβουμε 4 λωρίδες (ή όσες είναι τα φιλέτα μας), σε μήκος και φάρδος όσο είναι τα φιλέτα. Κολλάμε τα φύλλα νόρι πιέζοντας τα επάνω στο τόφου από την πλευρά που δεν είναι χαραγμένα. ΤΑ περνάμε από το κορν φλάουρ και τα βάζουμε στο τηγάνι πρώτα από τις πλαϊνές πλευρές ώστε να σφραγίσει και να κολλήσει καλά το φύλλο νόρι. Ψήνουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα 3 - 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
-
Σερβίρουμε με ρύζι, χόρτα στον ατμό και μπόλικες φέτες λεμονιού.
Συνταγή Beets me.