Το Baby-Led Weaning, ως όρος, χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά από την βρετανή Gill Rapley το 2008.
Αν και, weaning σημαίνει αποθηλασμός, η μέθοδος BLW στοχεύει στην εισαγωγή στερεών τροφών.
Σε αντίθεση με την παραδοσιακή χρήση κουταλιού, οι τροφές εισάγονται σε κομμάτια μπροστά στο βρέφος το οποίο είναι ελεύθερο να φάει ή να παίξει μαζί τους, σε δικό του χρόνο.
Στην ουσία, το παιδί κάθεται στο καρεκλάκι του και περιεργάζεται ή καταναλώνει το φαγητό του, δίπλα στους γονείς ενώ γευματίζουν.
Το Σάββατο 28 Μαίου στις 11:00, ετοιμαζόμαστε για ένα διαδραστικό εργαστήρι γεμάτο γνώσεις και παιδικές φωνούλες!
Η Σοφία Κανέλλου, παρέα με την ομάδα του IROIS, θα μιλήσει για την εισαγωγή στερεών τροφών και την βρεφική διατροφή από τον 6ο μήνα έως και το πρώτο έτος ζωής.
Θα εστιάσουμε στη μέθοδο Baby-Led Weaning, σε όσα χρειάζεται να γνωρίζει ένας νέος γονιός για τον συγκεκριμένο τρόπο σίτισης.
Το σεμινάριο μπορείτε να το παρακολουθήσετε online.
Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στις 11:00, ετοιμαζόμαστε για ένα διαδραστικό εργαστήρι γεμάτο γνώσεις και παιδικές φωνούλες!
Η Σοφία Κανέλλου, σε συνεργασία με το Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας "IROIS", θα μας μιλήσει για την εισαγωγή στερεών τροφών και την βρεφική διατροφή από τον 6ο μήνα έως και το πρώτο έτος ζωής.
Θα εστιάσουμε στη μέθοδο Baby-Led Weaning, σε όσα χρειάζεται να γνωρίζει ένας νέος γονιός για τον συγκεκριμένο τρόπο σίτισης.
Το πιο ενδιαφέρον είναι πως θα έχουμε τη δυνατότητα να ζήσουμε αυτή την εμπειρία μαζί με τα βρέφη μας και να δοκιμάσουμε σε πραγματικό χρόνο τις τεχνικές του BLW.
Το σεμινάριο μπορούμε να το παρακολουθήσουμε διά ζώσης ή διαδικτυακά.
Για κρατήσεις θέσεων και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το "IROIS"-Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας στο τηλέφωνο 2114013649
Η Σοφία Κανέλλου, σε συνεργασία με το πρότυπο κέντρο μαιευτικής φροντίδας "IROIS", θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν τη διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Μεταξύ άλλων, θα συζητήσουμε:
Σας περιμένουμε όλες και όλους εκεί!
Για περισσότερες πληροφορίες, αναφορικά με το σεμινάριο μας, μπείτε ΙROIS Προτυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας
To Vegan Life Festival είναι γεγονός!
Το Σαββατοκύριακο 2-3 Οκτωβρίου, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων θα γεμίσει με μυρωδιές, χαμόγελα και αισιοδοξία! Θα γνωρίσουμε νέα προιόντα, θα μάθουμε νέες συνταγές, θα γνωρίσουμε υπέροχους ανθρώπους, συνοδοιπόρους στο ταξίδι μας για μία ζωή χωρίς βία.
Το Εργαστήρι Συνειδητής Διατροφής θα δώσει για άλλη μία χρονιά το παρόν.
Την Κυριακή 3/10 στις 14:00, η Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος MSc θα μας καθοδηγήσει στην εισαγωγή στερεών τροφών, τα ωφέλη και τους περιορισμούς που συνταντά μία vegan οικογένεια.
Αυτά, και άλλα πολλά, θα συζητηθούν στην ομιλία και φυσικά περιμένουμε και τα δικά σας ερωτήματα να τα απαντήσουμε παρέα.
Καλή μας αντάμωση και πάλι!
Το Free and Real σε συνεργασία με το “Εργαστήρι Συνειδητής Διατροφής”, τον σεφ Στάθη Αλεξάνδρου και το “Vegan Life Festival” και στα πλαίσια του Εγχειρήματος Τελαίθριον, διοργανώνει ένα τριήμερο πρακτικό και θεωρητικό σεμινάριο, στους χώρους του εγχειρήματος στην βόρεια Εύβοια με θέμα:
Το σεμινάριο Θα ξεκινήσει από Παρασκευή 2 Ιουλίου (άφιξη το απόγευμα) και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 4 Ιουλίου. (αναχώρηση απόγευμα)
Aπευθύνεται σε όσους/ες θέλουν να αποκτήσουν γνώση τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, να γνωρίσουν εφαρμόσιμες εναλλακτικές σε προσωπικό και κοινοτικό επίπεδο.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site των Free & Real
Η VEGAN Διατροφή και η εφαρμογή της από το Α εως το Ω
3 εξειδικευμένα διαδικτυακά μαθήματα για τη vegan διατροφή που απευθύνονται σε επαγγελματίες υγείας που θέλουν να μάθουν περισσότερα για την εφαρμογή αυτού του τρόπου ζωής, αλλά και σε όλους όσους θέλουν να αποκτήσουν έγκυρες γνώσεις.
Πρόγραμμα:
Μάθημα 1ο: Η vegan διατροφή & το οικολογικό αποτύπωμα, οργάνωση γευμάτων, εισαγωγή σε ένα ισορροπημένο μενού.
Μάθημα 2ο: Τα 5 τρόφιμα κλειδιά, ανάλυση φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί, όσπρια, δημητριακά. Συνταγές, πρακτικές συμβουλές, οργάνωση κουζίνας.
Μάθημα 3ο: Κρίσιμα θρεπτικά συστατικά. Κάλυψη αναγκών σε σίδηρο, ασβέστιο, Ω3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη D, ψευδάργυρο και βιταμίνη Β12.
.
Για να εγγραφείτε στο σεμινάριο κάντε κλικ ΕΔΩ
Ραδιοφωνική συνέντευξη στην Αθηναΐς Νέγκα, στον Alpha 98,9
Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος MSc στη χορτοφαγική διατροφή
6/11/2019
*Καλύπτουν τις ανάγκες τους οι vegan;
*Μπορεί ένας αθλητής να είναι vegan;
*Υπάρχει φόβος για την πρωτεΐνη και το σίδηρο;
*Είναι πιο "ποιοτικές" οι ζωικές πρωτεΐνες;
*Τι αισθάνεται κάποιος που κόβει το κρέας;
Για λεπτομέρειες και κρατήσεις θέσεων καλέστε στο 2103316334
Μία vegan τριλογία για όλους:
Τρία θέματα “φωτιά” για όλους τους χορτοφάγους αλλά και όσους θέλουν να προσέχουν την διατροφή τους.
Στο πρώτο σεμινάριο μαθαίνουμε πώς θα αντικαταστήσουμε τα τρόφιμα που δυσκολεύονται οι περισσότεροι να κόψουν, τα γαλακτοκομικά. Θα μάθουμε να φτιάχνουμε φυτικά ροφήματα αλλά και πολλών ειδών τυριά και γιαούρτια.
Στο δεύτερο σεμινάριο θα μιλήσουμε για τις ζυμώσεις και τα οφέλη τους στον οργανισμό, θα δούμε γιατί είναι απαραίτητα και πως μπορούμε να τα φτιάχνουμε με ασφάλεια στο σπίτι μας.
Στο τρίτο και τελευταίο θα δούμε ποια είναι τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που πρέπει να λαμβάνει ένας χορτοφάγος, που τα βρίσκουμε και πώς τα απορροφούμε. Πρωτεϊνες, σίδηρος, ασβέστιο, βιταμίνες Β12 και D.
19/02/2019 - Φτιάχνοντας εύκολα vegan ροφήματα, “γιαούρτια” & “τυριά”
17:00-19:00 (Ζαννής και Στάθης)
26/02/2019 - Οι ωφέλιμες ζυμώσεις, χρησιμότητα, τρόποι παρασκευής
17:00-19:00 (Ζαννής και Στάθης)
19/03/2019 - Vegan διατροφή: καλύπτοντας όλες μας τις ανάγκες
17:00-19:00 (Σοφία και Στάθης)
Ποιοι είμαστε:
Για άλλη μια φορά ο Στάθης, η Σοφία και ο Ζαννής, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να κάνουν αυτό που αγαπούν περισσότερο: να μοιραστούν μαζί σας μερικές από τις πολυτιμότερες γνώσεις και ιδέες τους.
Στάθης Αλεξάνδρου: vegan chef και υπεύθυνος μενού του Mystic Vegan
Σοφία Κανέλλου: vegan διατροφολόγος, με MSc στη χορτοφαγική διατροφή
Ζαννής Ζουγανέλης: χημικός και vegan αλχημιστής
Πού θα μας βρείτε:
Το φιλόξενο εστιατόριο Mystic Vegan θα μας υποδεχτεί για τρεις εβδομάδες στον χώρο του, όπου θα συζητήσουμε τα θεωρητικά σημεία των θεμάτων που επιλέξαμε, θα δούμε μαζί κάποιες σχετικές παρασκευές, θα τις δοκιμάσουμε, αλλά θα γίνει και γευστική δοκιμή κάποιων δημοφιλών πιάτων του Mystic, πάντα σε σχέση με το θέμα του κάθε σεμιναρίου. Φροντίστε να μην έρθετε χορτάτοι!
Τρόποι συμμετοχής:
Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την τριλογία, αλλά και όποιο σεμινάριο προτιμάτε μεμονωμένα. Το κόστος συμμετοχής για κάθε σεμινάριο ξεχωριστά είναι 30 ευρώ (συμπεριλαμβανομένης της γευστικής δοκιμής), ενώ αν κλείσετε και τα τρία σεμινάρια μαζί το συνολικό κόστος θα είναι μόλις 70 ευρώ.
Κάντε εγκαίρως κρατήσεις στο τηλέφωνο του Mystic Vegan 21 0383 9500 ή στο παρακάτω link: https://goo.gl/e7eHp7
Ο chef Στάθης Αλεξάνδρου και η Σοφία Κανέλλου, ξαναχτυπούν, και αυτή τη φορά δίνουν τη γευστική νότα τους σε ένα από τα πιο αγαπημένα μαγαζιά των Εξαρχείων!
* Γιατί να είναι κανείς vegan;
* Είναι δύσκολο να γίνει κανείς;
* Τι εναλλακτικές έχω στα τυριά, τα αυγά;
* Από πού θα πάρω πρωτεΐνη;
* Χρειάζεται να ξοδέψω μια περιουσία;
* Είναι ασφαλής μια τέτοια διατροφή;
Είναι μερικές από τις ερωτήσεις στις οποίες θα βρείτε απάντηση στο σεμινάριο αυτό από τη Σοφία Κανέλλου.
Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τα μυστικά του chef Στάθη Αλεξάνδρου και να δοκιμάσετε από τα λαχταριστά πιάτα του που έχουν τρελάνει την Αθήνα.
Κόστος 15€/ άτομο
Απαραίτητη η κράτηση θέσης με προεξόφληση στο Mystic vegan ή στο Εργαστήρι Συνειδητής Διατροφής λόγω περιορισμένων θέσεων.
1η Οκτωβρίου, παγκόσμια ημέρα χορτοφαγίας και εμείς 2 μέρες πριν, δηλαδή Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, διοργανώνουμε ένα ολοήμερο γλέντι με σεμινάρια, ομιλίες, εργαστήρια και προβολές ντοκιμαντέρ στο καφενείο "Ο Κρίκος" στα Πετράλωνα. Σας περιμένουμε να δοκιμάσετε τις υπέροχες συνταγές του chef Στάθη Αλεξάνδρου, να παρακολουθήσετε το σεμινάριο για τη vegan διατροφή από τη διατροφολόγο Σοφία Κανέλλου και να ακούσετε ιστορίες από τη ζωή των vegan στην Αθήνα.
Κύκλος Εργαστηρίων για όλο τον Ιούνιο
Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018
ώρα 20:00
"Δροσιστικά ροφήματα ζύμωσης στο Λαγονήσι"
Θα δοκιμάσετε κεφίρ, κομπούχα, και άλλα προιόντα ζύμωσης και θα πάρετε στο σπίτι για να κάνετε τις δικές σας καλλιέργειες.
Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για τον τρόπο συντήρησης και τη χρήση αυτών των υπέροχων προβιοτικών.
Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018
ώρα 20:00
"Παρασκευη ψωμιού με παραδοσιακό προζύμι"
Το σεμινάριο περιλαμβάνει:
Θεωρητικό μέρος
* Ιστορία του προζυμιού, ιδιότητες και διαφορά με τη μαγιά.
* Συντήρηση, χρήσεις, παραλλαγές.
* Θα αναλύσουμε τα διάφορα άλευρα στα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά και θα μιλήσουμε για την πολυσυζητημένη γλουτένη.
Πρακτικό μέρος
* Ο κάθε ένας θα ζυμώσει το δικό του ψωμάκι για να το ψήσει στο σπίτι.
* Θα δοκιμάσουμε έτοιμο φρεσκοψημένο ψωμί με διάφορες γεύσεις και παραλλαγές και θα πάρουμε μαζί μας ιδέες και συνταγές για να μαγεύουμε σε κάθε περίσταση στους ανθρώπους που αγαπάμε!
Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018
ώρα 20:00
"Τουρσί γαλακτικής ζύμωσης, Προβιοτικές Ελιές"
Στο μαγικό κόσμο των ζυμώσεων θα μπούμε και αυτή την Παρασκευή με πρωταγωνιστές τα φρούτα και τα λαχανικά.
Θα "ζυμώσουμε" χειμερινά λαχανικά για να τα διατηρούμε και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και να επωφελούμαστε από τις ιδιότητές τους.
Οι ελιές αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής μας κουλτούρας μπορούν να βοηθήσουν κι αυτές τη φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου μας, παρέχοντάς μας προβιοτικά υψηλής αξίας.
Φέρτε μαζί σας την καλή σας διάθεση και αφήστε τον κήπο των Evolving cycles να σας μεταφέρει σε έναν πιο απλό βιώσιμο τρόπο ζωής με επίκεντρο την παράδοση και την αυτάρκεια.
Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018
ώρα 20:00
"Προβιοτικά σνακ χωρίς ζάχαρη" Θέλετε να να πάρετε κάτι νόστιμο στη δουλειά; θέλετε και ταυτόχρονα να είναι κάτι θρεπτικό; Και όσο για τα παιδιά; Από Σεπτέμβριο που ξεκινούν τα σχολεία σίγουρα κάτι θα πρέπει να τους ετοιμάσετε. Αυτό το εργαστήριο αφορά εσάς που θέλετε κάτι γρήγορο, εύκολο και ταυτόχρονα θρεπτικό.
Θα επικεντρωθούμε στη σημασία της διατήρησης μιας υγιούς φυσιολογικής χλωρίδας εντέρου και φυσικά δεν θα χρησιμοποιήσουμε ζάχαρη.
Σας περιμένουμε με χαρά!
Κόστος συμμετοχής 20€ κάθε εργαστήριο
Δηλώστε τη συμμετοχή σας ΕΔΩ
Από 1 Ιουνίου και κάθε Παρασκευή στις 20.00 σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γεύσεων και εμπειριών στον οικοπολιτιστικό κήπο του Evolving Cycles στο Λαγονήσι.
Μιλάμε για την vegan διατροφή σε ένα από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ του Vice, το οποίο μας δίνει την ευκαιρία να εξετάσουμε τη vegan διατροφή λίγο διαφορετικά. Δείτε το trailer εδώ ή όλο το ντοκιμαντέρ εδώ.
Με μεγάλη χαρά θα συμμετεχουμε στην ημερίδα της ΕΔΔΕ, με μια ομιλία για τη vegan διατροφή στα παιδιά και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στα οποία πρέπει να δίδεται ιδαίτερη προσοχή. Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει αναρτηθεί και μπορείτε να δείτε εδώ.
Μπορείτε να δείτε όλη την ομιλία ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους
πρώτο μέρος
δεύτερο μέρος το vegan πιάτο
τρίτο μέρος πρωτεΐνες
τέταρτο μέρος σίδηρος
πέμπτο μέρος Ω3 λιπαρά και ασβέστιο
έκτο μέρος βιταμίνη D και βιταμίνη Β12
έβδομο μέρος
Κυριακή 15 Απριλίου 2018, 12.00- 15.00
@ Ανάβυσσος Αττικής οδηγίες
Τι σχέση μπορεί να έχει το τουρσί της γιαγιάς μου με την υγεία σου; Μπορούμε να φάμε βακτήρια;
Το σώμα μας αποτελείται από δισεκατομμύρια μικρόβια, άλλα καλά και άλλα κακά, πως συμβάλουν αυτά την υγεία μας και πως θα ενισχύσω τα καλά μικρόβια; Πως θα τα κρατήσω ευχαριστημένα και πως αυτά θα με βοηθήσουν να μην αρρωσταίνω, να πέπτω καλά την τροφή μου και να προσλαμβάνω όλα τα θρεπτικά συστατικά;
Είναι μερικά από τα θέματα που θα.. "ζυμωθούν" σε αυτό το εργαστήριο!
Detox workshop: yoga & nutrition
Διήμερο σεμινάριο αποτοξίνωσης με yoga και διατροφή στο Anassan yoga Shala.
17-18 Μαρτίου 2018.
Ο χώρος του Anassan yoga Shala σας υποδέχεται με ένα διήμερο σεμινάριο αποτοξίνωσης. Βιώστε την αναζωογόνηση σε ολόκληρη την ύπαρξή σας μέσα από την yoga και την υγιεινή διατροφή. Ανακαλύψτε τον πιο όμορφο εαυτό σας, χαρίζοντας ευεξία σε σώμα και νου!
Ναι! Κάνουμε ένα πάρτυ και γιορτάζουμε την Τσικνοπέμπτη, χωρίς… θυσίες.
Και βέβαια, ένα καλό πάρτυ θέλει υπέροχο φαγητό!
Σπέσιαλ παϊδάκια, σουβλάκια, κεφτεδάκια και τηγανιά! Συνοδευτικά, σαλάτα, ποτά και γλυκίσματα χωρίς ζάχαρη.
21 Ιανουαρίου 2018
Ετοιμαζόμαστε για ένα επικό ολοήμερο σεμινάριο για τη vegan διατροφή.
Φορέστε κράνη, ασπίδες και πάρτε όπλα γιατί η μάχη στο Δειπνοσοφιστήριον προβλέπεται σκληρή...
Η εξέλιξη και η πρόοδος έρχονται μέσα από συνεργασία, έτσι ενώσαμε τις γνώσεις και τις δυνάμεις μας με τον Νίκο Γαϊτάνο, chef από τη dirty σκηνή της vegan κουζίνας, με την πολυετή του εμπειρία, να μας μάθει τα μυστικά του λαχταριστού μαγειρέματος, θα δοκιμάσουμε τις δημιουργίες και θα μαγειρέψουμε μαζί του, και εγώ από τη μεριά μου να κάνω το λαχταριστό υγιεινό! Μαζί θα μάθουμε όλες τις πρακτικές και όσα πρέπει να ξέρει κάποιος για την υγιεινή διατροφή, αν ακολουθεί μια φυτοφαγική διατροφή. Ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά, αποτοξίνωση από τη ζάχαρη και άλλες ουσίες, νηστείες, οικολογική διατροφή και διαβίωση θα είναι μερικά από τα θέματα που θα αναλυθούν.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιείθεί στη σχολή μαγειρικής Δειπνοσοφιστήριον, Βασ. Όλγας 2, Ζάππειο και απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει και handson συνταγές:
Θεωρητικό μέρος
Εισήγηση: Κανέλλου Σοφία, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος MSc στη χορτοφαγική διατροφή
Πρακτικό μέρος
Εισήγηση: Γαΐτάνος Νίκος, vegan chef
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου καθώς και έντυπο υλικό με τις συνταγές του σεμιναρίου και δώρα από τις χορηγούς εταιρείες!
Χορηγοί του σεμιναρίου είναι :
GREEN VIE τα πιο νόστιμα φυτικά τυριά
ΒIOYΓΕΙΑ η μεγαλύτερη εταιρεία βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα
VEGETERIAN BUTCHER η πιο μεγάλη εταιρεία στην Ευρώπη με φυτικά υποκατάστατα κρέατος
ΖΩΓΡΑΦΟΣ διαιτητικά προϊόντα υγιεινής διατροφής απο το 1895
BIO ART- BIO MARKET αλυσίδα βιολογικών σουπερμάρκετ
HEALTHY BITES βιολογικόvegan-vegetarian εστιατόριο