PP Card2x

 

Νέο Webinar!


H Σοφία Κανέλλου, σε συνεργασία με το Project Parenting, θα μιλήσει για το Picky Eating στη νηπιακή ηλικία!

 

Το παιδί σου είναι picky eater; Τότε σίγουρα κάτι από τα παρακάτω θα σου ακούγεται οικείο!

🥄 Φάε, κάνει καλό.

🥄 Έκανε τόσο κόπο η μανούλα…

🥄 Τα παιδιά στην Αφρική πεινάνε.

🥄 Πώς θα μεγαλώσεις;

🥄 Μη στεναχωρείς τη μαμά…

🥄 Αν φας τη φακή σου θα σου δώσω γλειφιτζούρι.

🥄 Μαύρα μακαρόνια; Δεν τα τρώει θα του φτιάξω άσπρα.

🥄 Δοκίμασε έστω μια μπουκιά.

🥄 Δε σ’ αρέσει; Μα δεν το έχεις δοκιμάσει.

Σου φαίνονται οικία κάποια από αυτά; Σε βασανίζει η ώρα του φαγητού; Νιώθεις ότι ενώ έχεις κάνει τόσο κόπο να μαγειρέψεις και να ετοιμάσεις το φαγητό, ο μικρός αρνητής φαγητού σου, σε δοκιμάζει και αυτό σε καταβάλει;

👉 Είμαστε εδώ για σένα, πάρε μια ανάσα και νιώσε ότι κάποιος σε καταλαβαίνει, δεν είναι και τόσο εύκολο. 

 

Ποιες 3 συνήθειες δημιουργούν τους picky eaters;

Υπάρχουν όμως 3 συνήθειες, που ακολουθούνται κατά κόρον στην ελληνική οικογένεια και οδηγούν τους μικρούς μας μπάμπουρες να τρώνε όλο και λιγότερο, όλο και λιγότερες τροφές, όλο και λιγότερες ομάδες τροφίμων. 

Έτσι οι φροντιστες, μαμάδες, μπαμπάδες, γιαγιάδες και παππούδες καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα μεγάλο πρόβλημα, τι θα φάει σήμερα το παιδί μου, κι ΑΝ τελικά θα φάει.

Αξίζει να παλέψεις για να κάνεις έναν picky eater να φάει;

Κάπου διάβαζα για τις μάχες του φαγητού και ποιες είναι αυτές που δεν πρέπει να διαπραγματευτούμε. Υπάρχουν μάχες που δεν αξίζει καν να μπούμε μέσα, υπάρχουν και οι μάχες που αξίζει να κερδηθούν. Κι η μάχη για θρεπτικό φαγητό, καθημερινά, είναι μια από αυτές.

Τι θα μάθεις μέσα από τη συζήτηση:

Πάμε να δούμε πως θα αλλάξουμε μερικές από τις διατροφικές συνήθειες και τους τρόπους συμπεριφοράς μας ώστε να προσκαλέσουμε τα παιδιά μας να κάνουν το ίδιο.

Αρχικά θα μιλήσουμε για το τι περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Όταν γνωρίζουμε τι χρειάζεται ένα παιδί, δεν μένει παρά να του το προσφέρουμε.

Και πότε είναι ιδανικό να προσφέρουμε τα γεύματα; Τα ωράρια είναι επίσης ένα θέμα προς συζήτηση, πότε και πόσο διάστημα θα πρέπει να απέχουν τα γεύματα;

Ποιες είναι οι τρεις βασικές συνήθειες που οδηγούν τα παιδιά να τρώνε λιγότερο;

Με τι άλλο μπορεί να συνδέεται η περιορισμένη λήψη φαγητού και πως μπορεί να αλλάξει.

 

 

Δες το live ΕΔΩ

1

Τετάρτη 7/12


20:00-21:00


Η ομάδα μας, όπως είναι γνωστό, έχει μία ιδιαίτερη αδυναμία στη διατροφή της βρεφικής ηλικίας.


Έτσι, για άλλη μία φορά ετοιμάζουμε για όλους εσάς ένα νέο σεμινάριο για την Εισαγωγή Στερεών τροφών με τη μέθοδο Baby-Led Weaning.
Σε συνεργασία με το Mom’s Wellnest, η επιστημονική συνεργάτιδα μας και διαιτολόγος - διατροφολόγος Αμαλία Κασμιρίδου θα καλύψει τα εξής θέματα:


- Τί είναι το BLW & ποιά τα οφέλη του.

- Ποιες είναι οι κοπές των τροφίμων ανάλογα με την ηλικία του μωρού.

- Τις απαραίτητες ομάδες τροφίμων για τη σωστή ανάπτυξη.

Φυσικά, στο τέλος, θα υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις και συζήτηση.


🔹Κλείστε τη θέση σας τώρα (Mom’s Wellnest), καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος!


🔹Το σεμινάριο θα λάβει μέρος διαδικτυακά μέσα απο την πλατφόρμα zoom.

Εργαστήριο μαγειρικής για γονείς και παιδιά

Μετά τη φοβερή επιτυχία που είχαμε στο εργαστήριο μαγειρικής, το επαναλαμβανουμε για όσους δεν πρόλαβαν ...

Σας περιμένουμε!

16/10/22  ώρα 10:30- 12:30

Φανταστείτε ένα εργαστήριο που τα παιδιά θα μπλεχτούν με ζύμες, με θρεπτικά τρόφιμα και θα απολαύσουν μαζί το γεύμα τους με άλλα παιδιά σε ένα χώρο μέσα στη φύση, με προστατευόμενα άλογα, κι άλλα ζωάκια. Θα χρησιμοποιήσουμε λαχανικά και βότανα από το μποστάνι και θα μιλήσουμε στα παιδιά για τη διατροφή στο ... ύψος τους.

 

Αυτό θα συμβεί λοιπόν την επόμενη Κυριακή στον Κήπο της Κάλμης, όπου φιλοξενείται το παιδαγωγικό εγχείρημα "Το Μικρό Βουνό"
Για να πάρετε μια γεύση από το τι θα ετοιμάσουμε παρέα:

  • Μπροκολοπιτάκια.. απίθανα
  • Μαγιονέζα από... φασόλι
  • Κρακεράκια για το σχολείο και όχι μόνο
  • Παντζαροσαλάτα 
  • Και για επιδόρπιο τα παιδιά θα μας κεράσουν ενεργειακές μπάρες ή μπαλίτσες (ότι δημιουργήσουν)


Σημαντικό! Καμία παρασκευή δεν θα περιλαμβάνει ζωικά παράγωγα, ζάχαρη, βλαβερές ουσίες. Όλες οι παρασκευές θα είναι εύκολες για να τις επαναλάβετε σπίτι και θα πάρετε κιτ με συνταγές.

 

Εισήγηση:
Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος MSc
Ζαννής Ζουγανέλης, χημικός, αλχημιστής

 

 

 

Πληροφορίες-επικοινωνία:
Ζαννής: 6932685165, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σοφία: 6940715140, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Φόρμα Εγγραφής ΕΔΩ

 

 

295967167 105076522301210 9024375086340523240 n
 
 
Είναι εμφανές ότι στις μέρες μας οι απαιτήσεις στην καθημερινότητά ενός παιδιού ολοένα και αυξάνονται, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, όπου παρατηρήθηκε αύξηση σε ανάγκη για υποστήριξη σε κάθε πτυχή της ύπαρξής του.
 
Με αφορμή λοιπόν τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα παιδιά, διοργανώνουμε μια ημερίδα η οποία θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου την Κυριακή, 04 Σεπτεμβρίου 2022, από τις 10:30 το πρωί έως και τις 20:00, με τίτλο «ΟΛΟΝ για το παιδί».
 
Η ημερίδα θα αποτελείται από ομιλίες και δράσεις οι οποίες θα απευθύνονται σε γονείς, παιδιά αλλά και εκπαιδευτικούς ή όσους εργάζονται με παιδιά και στόχος είναι να προσφέρουμε γνώση και πολύτιμα εφαρμόσιμα «εργαλεία» ως προς την ευζωία του παιδιού σε κάθε επίπεδο.
 
 
Στα πλαίσια της ημερίδας, η Σοφία Κανέλλου θα έχει την τιμή και τη χαρά να μεταδώσει τις γνώσεις της σχετικά με την βρεφική και παιδική διατροφή. Μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διατροφή σε αυτά τα ευαίσθητα στάδια της ζωής και μπορεί να αντιληφθεί καλύτερα τις δυσκολίες που έχει ένας νέος γονιός / φροντιστής.
 
 
Στόχος της είναι να βοηθήσει περισσότερους γονείς να νοιώσουν άνετα με τη διατροφή των παιδιών τους, να τα αφήσουν να αναπτυχθούν ως υγιείς ενήλικες και να αποκτήσουν εφόδια για καλές διατροφικές συνήθειες εφ΄όρου ζωής.
 
 
Θα συζητήσουμε και θα λύσουμε απορίες πάνω σε θέματα όπως:
 
 
  • Γιατί δεν τρώνε τα παιδιά;
 
  • Ποιοι είναι οι τρόποι διατροφικής προσέγγισης για παιδιά προσχολικής ηλικίας;
 
  • Πώς μπορούμε να μιλήσουμε στα παιδιά για την υγιεινή διατροφή...στο ύψος τους;
 
  • Πώς μιλάμε στα παιδιά για το ουράνιο τόξο;
 
  • Ποια είναι τα εργαλεία για υγιεινά γεύματα εντός και εκτός σπιτιού;

 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλη αυτή την πολύτιμη πληροφορία.
 
 
Περισσότερες πληροφορίες εδώ: ΟΛΟΝ για το παιδί
 
 

 

Το Baby-Led Weaning, ως όρος, χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά από την βρετανή Gill Rapley το 2008.

Αν και, weaning σημαίνει αποθηλασμός, η μέθοδος BLW στοχεύει στην εισαγωγή στερεών τροφών.

Σε αντίθεση με την παραδοσιακή χρήση κουταλιού, οι τροφές εισάγονται σε κομμάτια μπροστά στο βρέφος το οποίο είναι ελεύθερο να φάει ή να παίξει μαζί τους, σε δικό του χρόνο.

Στην ουσία, το παιδί κάθεται στο καρεκλάκι του και περιεργάζεται ή καταναλώνει το φαγητό του, δίπλα στους γονείς ενώ γευματίζουν.

 

blw irois vegan

 

Το Σάββατο 28 Μαίου στις 11:00, ετοιμαζόμαστε για ένα διαδραστικό εργαστήρι γεμάτο γνώσεις και παιδικές φωνούλες! 

Η Σοφία Κανέλλου, παρέα με την ομάδα του IROIS, θα μιλήσει για την εισαγωγή στερεών τροφών και την βρεφική διατροφή από τον 6ο μήνα έως και το πρώτο έτος ζωής.

Θα εστιάσουμε στη μέθοδο Baby-Led Weaning, σε όσα χρειάζεται να γνωρίζει ένας νέος γονιός για τον συγκεκριμένο τρόπο σίτισης.

  • Ποια θρεπτικά συστατικά μας απασχολούν;
  • Ποια τρόφιμα εισάγουμε πρώτα;
  • Πώς κάνουμε ασφαλείς κοπές τροφών;
  • Πώς και πότε προσφέρουμε τα γεύματα;
  • Πού πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας;
  • Υπάρχουν κίνδυνοι;

Το σεμινάριο μπορείτε να το παρακολουθήσετε online.

Ημερομηνία Διεξαγωγής
Σάββατο 28 Μαίου 2021
 
 
'Ωρα
10.00 - 12.00
 
 
Κόστος Συμμετοχής
25€

 

Δηλώσεις συμμετοχής & Πληροφορίες:

211 4013 649 I 697 0678 817 I Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

 

 

shutterstock 1790444222

 

Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στις 11:00, ετοιμαζόμαστε για ένα διαδραστικό εργαστήρι γεμάτο γνώσεις και παιδικές φωνούλες! 

 

Η Σοφία Κανέλλου, σε συνεργασία με το Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας "IROIS", θα μας μιλήσει για την εισαγωγή στερεών τροφών και την βρεφική διατροφή από τον 6ο μήνα έως και το πρώτο έτος ζωής.

 

Θα εστιάσουμε στη μέθοδο Baby-Led Weaning, σε όσα χρειάζεται να γνωρίζει ένας νέος γονιός για τον συγκεκριμένο τρόπο σίτισης.

  • Ποια θρεπτικά συστατικά μας απασχολούν;
  • Ποια τρόφιμα εισάγουμε πρώτα;
  • Πώς κάνουμε ασφαλείς κοπές τροφών;
  • Πώς και πότε προσφέρουμε τα γεύματα;
  • Πού πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας;
  • Υπάρχουν κίνδυνοι;

 

Το πιο ενδιαφέρον είναι πως θα έχουμε τη δυνατότητα να ζήσουμε αυτή την εμπειρία μαζί με τα βρέφη μας και να δοκιμάσουμε σε πραγματικό χρόνο τις τεχνικές του BLW.

 

Το σεμινάριο μπορούμε να το παρακολουθήσουμε διά ζώσης ή διαδικτυακά.

 

 

Για κρατήσεις θέσεων και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το "IROIS"-Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας στο τηλέφωνο 2114013649

shutterstock 111968657 1

 

Η Σοφία Κανέλλου, σε συνεργασία με το πρότυπο κέντρο μαιευτικής φροντίδας "IROIS", θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν τη διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

 

Μεταξύ άλλων, θα συζητήσουμε:

  • Για τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγει μία έγκυος,
  • Πως σχεδιάζεται ένα πλήρες διατροφικό πλάνο σε όλα τα τρίμηνα της κύησης,
  • Ποια είναι τα κρίσιμα θρεπτικά συστατικά,
  • Ποια συμπληρώματα, ίσως, είναι απαραίτητα,
  • Πως αντιμετωπίζουμε τις ναυτίες με φυσικό τρόπο,
  • Εαν είναι ασφαλής η vegan διατροφή στην εγκυμοσύνη.

 

Σας περιμένουμε όλες και όλους εκεί!

 

Για περισσότερες πληροφορίες, αναφορικά με το σεμινάριο μας, μπείτε ΙROIS Προτυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Μαμά μαμ Η εισαγωγή των στερεών τροφών στη vegan οικογένεια 1To Vegan Life Festival είναι γεγονός!

Το Σαββατοκύριακο 2-3 Οκτωβρίου, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων θα γεμίσει με μυρωδιές, χαμόγελα και αισιοδοξία! Θα γνωρίσουμε νέα προιόντα, θα μάθουμε νέες συνταγές, θα γνωρίσουμε υπέροχους ανθρώπους, συνοδοιπόρους στο ταξίδι μας για μία ζωή χωρίς βία.

Το Εργαστήρι Συνειδητής Διατροφής θα δώσει για άλλη μία χρονιά το παρόν. 

Την Κυριακή 3/10 στις 14:00, η Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος MSc θα μας καθοδηγήσει στην εισαγωγή στερεών τροφών, τα ωφέλη και τους περιορισμούς που συνταντά μία vegan οικογένεια.

  • Ποιές είναι οι συστάσεις των παιδιάτρων;
  • Τί δείχνουν οι έρευνες και σε τί υπάρχει παραπληροφόρηση;
  • Χρειάζονται τα βρέφη συμπλήρωμα;
  • Εάν οι γονείς δεν είναι χορτοφάγοι;
  • Ποιά είναι η μέθοδος Baby Led Weaning; 
  • Υπάρχει κίνδυνος πνιγμονής αν δώσω στο μωρό μου κομμάτια;

Αυτά, και άλλα πολλά, θα συζητηθούν στην ομιλία και φυσικά περιμένουμε και τα δικά σας ερωτήματα να τα απαντήσουμε παρέα.

 

Καλή μας αντάμωση και πάλι!

 

71667590 1203613646515857 6386528833423540224 n

 

 

Το Free and Real σε συνεργασία με το “Εργαστήρι Συνειδητής Διατροφής”, τον σεφ Στάθη Αλεξάνδρου και το “Vegan Life Festival” και στα πλαίσια του Εγχειρήματος Τελαίθριον, διοργανώνει ένα τριήμερο πρακτικό και θεωρητικό σεμινάριο, στους χώρους του εγχειρήματος στην βόρεια Εύβοια με θέμα:

 

Το σεμινάριο Θα ξεκινήσει από Παρασκευή 2 Ιουλίου (άφιξη το απόγευμα) και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 4 Ιουλίου. (αναχώρηση απόγευμα)

Aπευθύνεται σε όσους/ες θέλουν να αποκτήσουν γνώση τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, να γνωρίσουν εφαρμόσιμες εναλλακτικές σε προσωπικό και κοινοτικό επίπεδο.

 

 

Μερικά από τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθούμε:

1. Οι επιπτώσεις της διατροφής μας σε παγκόσμια κλίμακα, το περιβάλλον, τα μίλια των τροφίμων μας και οι επιπτώσεις στην υγεία μας – Γιατί κάποιος να γίνει vegan;
Θεωρητικό κομμάτι:
  • Η θέση της επιστημονικής κοινότητας σήμερα για την χορτοφαγία.
  • Το σύγχρονο διατροφικό πιάτο – οι βασικές ομάδες τροφών.
  • Τα βασικά θρεπτικά συστατικά και πώς τα προσλαμβάνουμε από φυτικές πηγές.
 Πρακτικό κομμάτι:
  • Πώς δημιουργώ υποκατάστατα γάλακτος.
  • Τα βασικά υποκατάστατα γαλακτοκομικών, (φυτικά τυριά, γιαούρτια, κρέμες).
  • Υποκατάστατα κρέατος: Τόφου και άλλα προϊόντα σόγιας, όσπρια.
2. Παραδοσιακές μέθοδοι συντήρησης τροφίμων και η σημασία τους για την υγεία του εντέρου
 Θεωρητικό κομμάτι:
  • Προϊόντα ζύμωσης και η σημασία τους για τον οργανισμό.
  • Είδη ζυμώσεων.
  • Προβιοτικά και πρεβιοτικά
  • Μακροβιοτικά προϊόντα.
 Πρακτικό κομμάτι:
  • Πως φτιάχνω τουρσιά.
  • Πως φτιάχνω γιαούρτια-τυριά.
  • Πως φτιάχνω προζύμι.
  • Πως φτιάχνω προβιοτικά ροφήματα
3. Υγιεινά γλυκά χωρίς ζάχαρη
Θεωρητικό κομμάτι:
  • Οι επιπτώσεις της ζάχαρης στην υγεία μας.
  • Εναλλακτικές γλυκαντικές ύλες.
  • Παραδείγματα.
 Πρακτικό κομμάτι:
  • Εύκολες παρασκευές βίγκαν γλυκών – γευστική δοκιμή
4. Από τον κήπο στο πιάτο σου
Θεωρητικό κομμάτι:
  • Ωμοφαγική κουζίνα – Τι σημαίνει.
  • Μέθοδοί και τεχνικές.
 Πρακτικό κομμάτι:
  • Παραδείγματα αλμυρών.
  • Παραδείγματα γλυκών.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site των Free & Real

Η VEGAN Διατροφή και η εφαρμογή της από το Α εως το Ω

βιγκαν3  εξειδικευμένα διαδικτυακά μαθήματα για τη vegan διατροφή που απευθύνονται σε επαγγελματίες υγείας που θέλουν να μάθουν περισσότερα για την εφαρμογή αυτού του τρόπου ζωής, αλλά και σε όλους όσους θέλουν να αποκτήσουν έγκυρες γνώσεις.

Πρόγραμμα:

Μάθημα 1ο: Η vegan διατροφή & το οικολογικό αποτύπωμα, οργάνωση γευμάτων, εισαγωγή σε ένα ισορροπημένο μενού.

Μάθημα 2ο: Τα 5 τρόφιμα κλειδιά, ανάλυση φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί, όσπρια, δημητριακά. Συνταγές, πρακτικές συμβουλές, οργάνωση κουζίνας.

Μάθημα 3ο: Κρίσιμα θρεπτικά συστατικά. Κάλυψη αναγκών σε σίδηρο, ασβέστιο, Ω3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη D, ψευδάργυρο και βιταμίνη Β12.

 

.

 

  • Διαδικτυακή παρακολούθηση μέσω της πλατφόρμας Udemy
  • Δυνατότητα On demand μελλοντικής παρακολούθησης

 

Για να εγγραφείτε στο σεμινάριο κάντε κλικ ΕΔΩ

 

Μάθετε περισσότερα…

Ραδιοφωνική συνέντευξη στην Αθηναΐς Νέγκα, στον Alpha 98,9

Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος MSc στη χορτοφαγική διατροφή

6/11/2019

*Καλύπτουν τις ανάγκες τους οι vegan;

*Μπορεί ένας αθλητής να είναι vegan;

*Υπάρχει φόβος για την πρωτεΐνη και το σίδηρο;

*Είναι πιο "ποιοτικές" οι ζωικές πρωτεΐνες;

*Τι αισθάνεται κάποιος που κόβει το κρέας;

 

Για λεπτομέρειες και κρατήσεις θέσεων καλέστε στο 2103316334 

event στο facebook

διαβάστε περισσότερα

unnamed1

Μία vegan τριλογία για όλους:

Τρία θέματα “φωτιά” για όλους τους χορτοφάγους αλλά και όσους θέλουν να προσέχουν την διατροφή τους.
Στο πρώτο σεμινάριο μαθαίνουμε πώς θα αντικαταστήσουμε τα τρόφιμα που δυσκολεύονται οι περισσότεροι να κόψουν, τα γαλακτοκομικά. Θα μάθουμε να φτιάχνουμε φυτικά ροφήματα αλλά και πολλών ειδών τυριά και γιαούρτια.
Στο δεύτερο σεμινάριο θα μιλήσουμε για τις ζυμώσεις και τα οφέλη τους στον οργανισμό, θα δούμε γιατί είναι απαραίτητα και πως μπορούμε να τα φτιάχνουμε με ασφάλεια στο σπίτι μας.
Στο τρίτο και τελευταίο θα δούμε ποια είναι τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που πρέπει να λαμβάνει ένας χορτοφάγος, που τα βρίσκουμε και πώς τα απορροφούμε. Πρωτεϊνες, σίδηρος, ασβέστιο, βιταμίνες Β12 και D.

19/02/2019 - Φτιάχνοντας εύκολα vegan ροφήματα, “γιαούρτια” & “τυριά”
17:00-19:00 (Ζαννής και Στάθης)

26/02/2019 - Οι ωφέλιμες ζυμώσεις, χρησιμότητα, τρόποι παρασκευής
17:00-19:00 (Ζαννής και Στάθης)

19/03/2019 - Vegan διατροφή: καλύπτοντας όλες μας τις ανάγκες
17:00-19:00 (Σοφία και Στάθης)


Ποιοι είμαστε:

Για άλλη μια φορά ο Στάθης, η Σοφία και ο Ζαννής, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να κάνουν αυτό που αγαπούν περισσότερο: να μοιραστούν μαζί σας μερικές από τις πολυτιμότερες γνώσεις και ιδέες τους.
Στάθης Αλεξάνδρου: vegan chef και υπεύθυνος μενού του Mystic Vegan
Σοφία Κανέλλου: vegan διατροφολόγος, με MSc στη χορτοφαγική διατροφή
Ζαννής Ζουγανέλης: χημικός και vegan αλχημιστής

Πού θα μας βρείτε:

Το φιλόξενο εστιατόριο Mystic Vegan θα μας υποδεχτεί για τρεις εβδομάδες στον χώρο του, όπου θα συζητήσουμε τα θεωρητικά σημεία των θεμάτων που επιλέξαμε, θα δούμε μαζί κάποιες σχετικές παρασκευές, θα τις δοκιμάσουμε, αλλά θα γίνει και γευστική δοκιμή κάποιων δημοφιλών πιάτων του Mystic, πάντα σε σχέση με το θέμα του κάθε σεμιναρίου. Φροντίστε να μην έρθετε χορτάτοι!

Τρόποι συμμετοχής:

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την τριλογία, αλλά και όποιο σεμινάριο προτιμάτε μεμονωμένα. Το κόστος συμμετοχής για κάθε σεμινάριο ξεχωριστά είναι 30 ευρώ (συμπεριλαμβανομένης της γευστικής δοκιμής), ενώ αν κλείσετε και τα τρία σεμινάρια μαζί το συνολικό κόστος θα είναι μόλις 70 ευρώ.

Κάντε εγκαίρως κρατήσεις στο τηλέφωνο του Mystic Vegan 21 0383 9500 ή στο παρακάτω link: https://goo.gl/e7eHp7

Μια τριλογία σεμιναρίων για τη vegan διατροφή, αφού δεν θα μπορούσαν να γίνουν όλα σε ένα σεμινάριο, χωρίσαμε τα πιο βασικά κομμάτια μιας φυτικής αλλά και υγιεινής διατροφής σε 3 μέρη!

Έτσι, όπως κάθε χρόνο, σας παρουσιάζουμε με περηφάνια τα πιο δημοφιλή εργαστήρια:

διαβάστε περισσότερα

vegan workshop1

Ο chef Στάθης Αλεξάνδρου και η Σοφία Κανέλλου, ξαναχτυπούν, και αυτή τη φορά δίνουν τη γευστική νότα τους σε ένα από τα πιο αγαπημένα μαγαζιά των Εξαρχείων!

* Γιατί να είναι κανείς vegan;
* Είναι δύσκολο να γίνει κανείς;
* Τι εναλλακτικές έχω στα τυριά, τα αυγά;
* Από πού θα πάρω πρωτεΐνη;
* Χρειάζεται να ξοδέψω μια περιουσία;
* Είναι ασφαλής μια τέτοια διατροφή;

Είναι μερικές από τις ερωτήσεις στις οποίες θα βρείτε απάντηση στο σεμινάριο αυτό από τη Σοφία Κανέλλου.

Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τα μυστικά του chef Στάθη Αλεξάνδρου και να δοκιμάσετε από τα λαχταριστά πιάτα του που έχουν τρελάνει την Αθήνα.

Κόστος 15€/ άτομο

Απαραίτητη η κράτηση θέσης με προεξόφληση στο Mystic vegan ή στο Εργαστήρι Συνειδητής Διατροφής λόγω περιορισμένων θέσεων.

vegan in a day krikospro
1η Οκτωβρίου, παγκόσμια ημέρα χορτοφαγίας και εμείς 2 μέρες πριν, δηλαδή Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, διοργανώνουμε ένα ολοήμερο γλέντι με σεμινάρια, ομιλίες, εργαστήρια και προβολές ντοκιμαντέρ στο καφενείο "Ο Κρίκος" στα Πετράλωνα. Σας περιμένουμε να δοκιμάσετε τις υπέροχες συνταγές του chef Στάθη Αλεξάνδρου, να παρακολουθήσετε το σεμινάριο για τη vegan διατροφή από τη διατροφολόγο Σοφία Κανέλλου και να ακούσετε ιστορίες από τη ζωή των vegan στην Αθήνα.

 

κεφιρ

Κύκλος Εργαστηρίων για όλο τον Ιούνιο

 

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

ώρα 20:00

"Δροσιστικά ροφήματα ζύμωσης στο Λαγονήσι"

Θα δοκιμάσετε κεφίρ, κομπούχα, και άλλα προιόντα ζύμωσης και θα πάρετε στο σπίτι για να κάνετε τις δικές σας καλλιέργειες.

Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για τον τρόπο συντήρησης και τη χρήση αυτών των υπέροχων προβιοτικών.

 

 

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

ώρα 20:00

"Παρασκευη ψωμιού με παραδοσιακό προζύμι"

Το σεμινάριο περιλαμβάνει:

Θεωρητικό μέροςDSC06269 Αντιγραφή
* Ιστορία του προζυμιού, ιδιότητες και διαφορά με τη μαγιά.
* Συντήρηση, χρήσεις, παραλλαγές.
* Θα αναλύσουμε τα διάφορα άλευρα στα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά και θα μιλήσουμε για την πολυσυζητημένη γλουτένη.

Πρακτικό μέρος
* Ο κάθε ένας θα ζυμώσει το δικό του ψωμάκι για να το ψήσει στο σπίτι.
* Θα δοκιμάσουμε έτοιμο φρεσκοψημένο ψωμί με διάφορες γεύσεις και παραλλαγές και θα πάρουμε μαζί μας ιδέες και συνταγές για να μαγεύουμε σε κάθε περίσταση στους ανθρώπους που αγαπάμε!

 

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

ώρα 20:00

"Τουρσί γαλακτικής ζύμωσης, Προβιοτικές Ελιές"

IMG b89817a6caf9fcf10afd5b65e28bce95 VΣτο μαγικό κόσμο των ζυμώσεων θα μπούμε και αυτή την Παρασκευή με πρωταγωνιστές τα φρούτα και τα λαχανικά.

Θα "ζυμώσουμε" χειμερινά λαχανικά για να τα διατηρούμε και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και να επωφελούμαστε από τις ιδιότητές τους.

Οι ελιές αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής μας κουλτούρας μπορούν να βοηθήσουν κι αυτές τη φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου μας, παρέχοντάς μας προβιοτικά υψηλής αξίας.

Φέρτε μαζί σας την καλή σας διάθεση και αφήστε τον κήπο των Evolving cycles να σας μεταφέρει σε έναν πιο απλό βιώσιμο τρόπο ζωής με επίκεντρο την παράδοση και την αυτάρκεια.

 

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

ώρα 20:00

"Προβιοτικά σνακ χωρίς ζάχαρη" Θέλετε να να πάρετε κάτι νόστιμο στη δουλειά; θέλετε και ταυτόχρονα να είναι κάτι θρεπτικό; Και όσο για τα παιδιά; Από Σεπτέμβριο που ξεκινούν τα σχολεία σίγουρα κάτι θα πρέπει να τους ετοιμάσετε. Αυτό το εργαστήριο αφορά εσάς που θέλετε κάτι γρήγορο, εύκολο και ταυτόχρονα θρεπτικό.

Θα επικεντρωθούμε στη σημασία της διατήρησης μιας υγιούς φυσιολογικής χλωρίδας εντέρου και φυσικά δεν θα χρησιμοποιήσουμε ζάχαρη.

Σας περιμένουμε με χαρά!

 

Κόστος συμμετοχής 20€ κάθε εργαστήριο

Δηλώστε τη συμμετοχή σας ΕΔΩ

Από 1 Ιουνίου και κάθε Παρασκευή στις 20.00 σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γεύσεων και εμπειριών στον οικοπολιτιστικό κήπο του Evolving  Cycles στο Λαγονήσι.

 

 

Μιλάμε για την vegan διατροφή σε ένα από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ του Vice, το οποίο μας δίνει την ευκαιρία να εξετάσουμε τη vegan διατροφή λίγο διαφορετικά. Δείτε το trailer εδώ ή όλο το ντοκιμαντέρ εδώ.

 

 

 4η ημερίδα ΕΔΔΕ

 

Με μεγάλη χαρά θα συμμετεχουμε στην ημερίδα της ΕΔΔΕ, με μια ομιλία για τη vegan διατροφή στα παιδιά και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στα οποία πρέπει να δίδεται ιδαίτερη προσοχή. Το πρόγραμμα της ημερίδας  έχει αναρτηθεί και μπορείτε να δείτε εδώ.

Μπορείτε να δείτε όλη την ομιλία ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους
πρώτο μέρος
δεύτερο μέρος το vegan πιάτο
τρίτο μέρος πρωτεΐνες
τέταρτο μέρος σίδηρος
πέμπτο μέρος Ω3 λιπαρά και ασβέστιο
έκτο μέρος βιταμίνη D και βιταμίνη Β12
έβδομο μέρος

Κυριακή 15 Απριλίου 2018, 12.00- 15.00

@ Ανάβυσσος Αττικής οδηγίες

fermented foods 2

Τι σχέση μπορεί να έχει το τουρσί της γιαγιάς μου με την υγεία σου; Μπορούμε να φάμε βακτήρια;
Το σώμα μας αποτελείται από δισεκατομμύρια μικρόβια, άλλα καλά και άλλα κακά, πως συμβάλουν αυτά την υγεία μας και πως θα ενισχύσω τα καλά μικρόβια; Πως θα τα κρατήσω ευχαριστημένα και πως αυτά θα με βοηθήσουν να μην αρρωσταίνω, να πέπτω καλά την τροφή μου και να προσλαμβάνω όλα τα θρεπτικά συστατικά;

Είναι μερικά από τα θέματα που θα.. "ζυμωθούν" σε αυτό το εργαστήριο!

διαβάστε περισσότερα

Detox workshop: yoga & nutrition

 

Διήμερο σεμινάριο αποτοξίνωσης με yoga και διατροφή στο Anassan yoga Shala.

17-18 Μαρτίου 2018.

Ο χώρος του Anassan yoga Shala σας υποδέχεται με ένα διήμερο σεμινάριο αποτοξίνωσης. Βιώστε την αναζωογόνηση σε ολόκληρη την ύπαρξή σας μέσα από την yoga και την υγιεινή διατροφή. Ανακαλύψτε τον πιο όμορφο εαυτό σας, χαρίζοντας ευεξία σε σώμα και νου!

Διαβάστε περισσότερα...

Ναι! Κάνουμε ένα πάρτυ και γιορτάζουμε την Τσικνοπέμπτη, χωρίς… θυσίες.

Και βέβαια, ένα καλό πάρτυ θέλει υπέροχο φαγητό!

Σπέσιαλ παϊδάκια, σουβλάκια, κεφτεδάκια και τηγανιά! Συνοδευτικά, σαλάτα, ποτά και γλυκίσματα χωρίς ζάχαρη.

Έλα, να διασκεδάσουμε όλοι μαζί. Να τσικνίσουμε με τον τρόπο μας, να μάθουμε περισσότερα για την σημασία της διατροφής, να συζητήσουμε με ουσία, να μάθουμε συνταγές έκπληξη, να χορέψουμε, να γελάσουμε…
Ζούμε σε μία εποχή που πολλά έθιμα χρειάζονται αναθεώρηση, επειδή η υγεία μας τα έχει «παίξει», τα ζώα δεν αξίζουν τέτοια συμπεριφορά, και ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο. Ενημερώσου για το πρόγραμμα και κλείσε θέση έγκαιρα.
Επιλογή ανάμεσα σε δύο Μενού:
 
1) Παϊδάκια Σέιταν με BBQ σως, κεφτεδάκια πολίτικα (με κιμά έκπληξη), ριζότο μπασμάτι, με σταφίδες, κουκουνάρι, λαχανικά, κουρκουμά | Μαριναρισμένη φρέσκια σαλάτα (καρότο, ραπανάκι, ξυνολάχανο, ξυνόμηλο, σέλερυ) | Ποτό
 
2) Ζουμερό σουβλάκι με Τέμπε, Τόφου και Λαχανικά, κρασάτη τηγανιά πλευρώτους, πολέντα φούρνου με κεχρί+κολοκύθα | Μαριναρισμένη φρέσκια σαλάτα (καρότο, ραπανάκι, ξυνολάχανο, ξυνόμηλο, σέλερυ) | Ποτό
Κόστος μενού κατά άτομο: 15 ευρώ
Επιδόρπια, ποτά, συνοδευτικά:
1) Πανακότα από κρέμα Αμαζάκε
2) Μους σοκολάτας από κρέμα ρεβυθιού
3) Κρασιά Χατζηβαρύτη, τσικουδιά Κρήτης, φρέσκια μπύρα
4) Και φυσικά τζατζίκι και πιτούλες ολικής άλεσης
Κατά τη διάρκεια του event θα γίνουν ομιλίες, ενώ το βράδυ θα κλείσουμε με ωραίες μουσικές και χορό!
Η εκδήλωση θα προσπαθήσουμε να είναι όσο γίνεται πιο φιλική για το περιβάλλον, οπότε δεν θα χρησιμοποιηθούν πλαστικά σερβίτσια και συσκευασίες. Αν θέλετε να βοηθήσετε στην μείωση των αναλώσιμων υλικών είστε ευπρόσδεκτοι να φέρετε τα δικά σας σερβίτσια!
Πληροφορίες-επικοινωνία:
Ζαννής: 6932685165, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σταύρος: 6972284808, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σοφία: 6940715140, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Διοργάνωση:
Σοφια Κανέλλου, Διατροφολόγος Msc (Εργαστήρι Συνειδητής Διατροφής)
Ζαννής Ζουγανέλης, Vegan αλχημιστής (alternATE | the alternative way of eating)
Σταύρος Καραγιλάνης, Μακροβιοτική κουζίνα (ONE Project | our natural evolution)

21886541 1957988694449234 1044293221 o

21 Ιανουαρίου 2018

Ετοιμαζόμαστε για ένα επικό ολοήμερο σεμινάριο για τη vegan διατροφή.

Φορέστε κράνη, ασπίδες και πάρτε όπλα γιατί η μάχη στο Δειπνοσοφιστήριον προβλέπεται σκληρή...

Η εξέλιξη και η πρόοδος έρχονται μέσα από συνεργασία, έτσι ενώσαμε τις γνώσεις και τις δυνάμεις μας με τον Νίκο Γαϊτάνο, chef από τη dirty σκηνή της vegan κουζίνας, με την πολυετή του εμπειρία, να μας μάθει τα μυστικά του λαχταριστού μαγειρέματος, θα δοκιμάσουμε τις δημιουργίες και θα μαγειρέψουμε μαζί του, και εγώ από τη μεριά μου να κάνω το λαχταριστό υγιεινό! Μαζί θα μάθουμε όλες τις πρακτικές και όσα πρέπει να ξέρει κάποιος για την υγιεινή διατροφή, αν ακολουθεί μια φυτοφαγική διατροφή. Ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά, αποτοξίνωση από τη ζάχαρη και άλλες ουσίες, νηστείες, οικολογική διατροφή και διαβίωση θα είναι μερικά από τα θέματα που θα αναλυθούν.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιείθεί στη  σχολή μαγειρικής Δειπνοσοφιστήριον, Βασ. Όλγας 2, Ζάππειο και απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει και handson συνταγές:

Θεωρητικό μέρος 

Εισήγηση: Κανέλλου Σοφία, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος MSc στη χορτοφαγική διατροφή

Πρακτικό μέρος

Εισήγηση: Γαΐτάνος Νίκος, vegan chef

Κόστος:
  • εξόφληση στην είσοδο με μετρητά 100€.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου καθώς και έντυπο υλικό με τις συνταγές του σεμιναρίου και δώρα από τις χορηγούς εταιρείες!

 
 
 

Χορηγοί του σεμιναρίου είναι :

GREEN VIE τα πιο νόστιμα φυτικά τυριά

ΒIOYΓΕΙΑ η μεγαλύτερη εταιρεία βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα

VEGETERIAN BUTCHER η πιο μεγάλη εταιρεία στην Ευρώπη με φυτικά υποκατάστατα κρέατος

ΖΩΓΡΑΦΟΣ διαιτητικά προϊόντα υγιεινής  διατροφής απο το 1895

BIO ART- BIO MARKET αλυσίδα βιολογικών σουπερμάρκετ

HEALTHY BITES βιολογικόvegan-vegetarian εστιατόριο