κεφιρ

Κύκλος Εργαστηρίων για όλο τον Ιούνιο

 

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

ώρα 20:00

"Δροσιστικά ροφήματα ζύμωσης στο Λαγονήσι"

Θα δοκιμάσετε κεφίρ, κομπούχα, και άλλα προιόντα ζύμωσης και θα πάρετε στο σπίτι για να κάνετε τις δικές σας καλλιέργειες.

Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για τον τρόπο συντήρησης και τη χρήση αυτών των υπέροχων προβιοτικών.

 

 

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

ώρα 20:00

"Παρασκευη ψωμιού με παραδοσιακό προζύμι"

Το σεμινάριο περιλαμβάνει:

Θεωρητικό μέροςDSC06269 Αντιγραφή
* Ιστορία του προζυμιού, ιδιότητες και διαφορά με τη μαγιά.
* Συντήρηση, χρήσεις, παραλλαγές.
* Θα αναλύσουμε τα διάφορα άλευρα στα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά και θα μιλήσουμε για την πολυσυζητημένη γλουτένη.

Πρακτικό μέρος
* Ο κάθε ένας θα ζυμώσει το δικό του ψωμάκι για να το ψήσει στο σπίτι.
* Θα δοκιμάσουμε έτοιμο φρεσκοψημένο ψωμί με διάφορες γεύσεις και παραλλαγές και θα πάρουμε μαζί μας ιδέες και συνταγές για να μαγεύουμε σε κάθε περίσταση στους ανθρώπους που αγαπάμε!

 

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

ώρα 20:00

"Τουρσί γαλακτικής ζύμωσης, Προβιοτικές Ελιές"

IMG b89817a6caf9fcf10afd5b65e28bce95 VΣτο μαγικό κόσμο των ζυμώσεων θα μπούμε και αυτή την Παρασκευή με πρωταγωνιστές τα φρούτα και τα λαχανικά.

Θα "ζυμώσουμε" χειμερινά λαχανικά για να τα διατηρούμε και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και να επωφελούμαστε από τις ιδιότητές τους.

Οι ελιές αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής μας κουλτούρας μπορούν να βοηθήσουν κι αυτές τη φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου μας, παρέχοντάς μας προβιοτικά υψηλής αξίας.

Φέρτε μαζί σας την καλή σας διάθεση και αφήστε τον κήπο των Evolving cycles να σας μεταφέρει σε έναν πιο απλό βιώσιμο τρόπο ζωής με επίκεντρο την παράδοση και την αυτάρκεια.

 

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

ώρα 20:00

"Προβιοτικά σνακ χωρίς ζάχαρη" Θέλετε να να πάρετε κάτι νόστιμο στη δουλειά; θέλετε και ταυτόχρονα να είναι κάτι θρεπτικό; Και όσο για τα παιδιά; Από Σεπτέμβριο που ξεκινούν τα σχολεία σίγουρα κάτι θα πρέπει να τους ετοιμάσετε. Αυτό το εργαστήριο αφορά εσάς που θέλετε κάτι γρήγορο, εύκολο και ταυτόχρονα θρεπτικό.

Θα επικεντρωθούμε στη σημασία της διατήρησης μιας υγιούς φυσιολογικής χλωρίδας εντέρου και φυσικά δεν θα χρησιμοποιήσουμε ζάχαρη.

Σας περιμένουμε με χαρά!

 

Κόστος συμμετοχής 20€ κάθε εργαστήριο

Δηλώστε τη συμμετοχή σας ΕΔΩ

Από 1 Ιουνίου και κάθε Παρασκευή στις 20.00 σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γεύσεων και εμπειριών στον οικοπολιτιστικό κήπο του Evolving  Cycles στο Λαγονήσι.

 

 

Μιλάμε για την vegan διατροφή σε ένα από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ του Vice, το οποίο μας δίνει την ευκαιρία να εξετάσουμε τη vegan διατροφή λίγο διαφορετικά. Δείτε το trailer εδώ ή όλο το ντοκιμαντέρ εδώ.

unnamed

 

 

 

Με μεγάλη χαρά θα συμμετεχουμε στην ημερίδα της ΕΔΔΕ, με μια ομιλία για τη vegan διατροφή στα παιδιά και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στα οποία πρέπει να δίδεται ιδαίτερη προσοχή. Το πρόγραμμα της ημερίδας  έχει αναρτηθεί και μπορείτε να δείτε εδώ.

To πρώτο μέρος της ομιλίας είναι ανεβασμένο εδώ: https://youtu.be/zQiOBz3CnzI

Για τις πρωτεΐνες: https://www.youtube.com/watch?v=wloR0wmUGyw&t=45s

Για το σίδηρο: https://www.youtube.com/watch?v=B0rTI1gyGp8

Για τη βιταμίνη Β12: https://youtu.be/2u4anCr42i0

Για τη βιταμίνη D: https://youtu.be/2u4anCr42i0

 

Κυριακή 15 Απριλίου 2018, 12.00- 15.00

@ Ανάβυσσος Αττικής οδηγίες

fermented foods 2

Τι σχέση μπορεί να έχει το τουρσί της γιαγιάς μου με την υγεία σου; Μπορούμε να φάμε βακτήρια;
Το σώμα μας αποτελείται από δισεκατομμύρια μικρόβια, άλλα καλά και άλλα κακά, πως συμβάλουν αυτά την υγεία μας και πως θα ενισχύσω τα καλά μικρόβια; Πως θα τα κρατήσω ευχαριστημένα και πως αυτά θα με βοηθήσουν να μην αρρωσταίνω, να πέπτω καλά την τροφή μου και να προσλαμβάνω όλα τα θρεπτικά συστατικά;

Είναι μερικά από τα θέματα που θα.. "ζυμωθούν" σε αυτό το εργαστήριο!

διαβάστε περισσότερα

Detox workshop: yoga & nutrition

 

Διήμερο σεμινάριο αποτοξίνωσης με yoga και διατροφή στο Anassan yoga Shala.

17-18 Μαρτίου 2018.

Ο χώρος του Anassan yoga Shala σας υποδέχεται με ένα διήμερο σεμινάριο αποτοξίνωσης. Βιώστε την αναζωογόνηση σε ολόκληρη την ύπαρξή σας μέσα από την yoga και την υγιεινή διατροφή. Ανακαλύψτε τον πιο όμορφο εαυτό σας, χαρίζοντας ευεξία σε σώμα και νου!

Διαβάστε περισσότερα...

Ναι! Κάνουμε ένα πάρτυ και γιορτάζουμε την Τσικνοπέμπτη, χωρίς… θυσίες.

Και βέβαια, ένα καλό πάρτυ θέλει υπέροχο φαγητό!

Σπέσιαλ παϊδάκια, σουβλάκια, κεφτεδάκια και τηγανιά! Συνοδευτικά, σαλάτα, ποτά και γλυκίσματα χωρίς ζάχαρη.

Έλα, να διασκεδάσουμε όλοι μαζί. Να τσικνίσουμε με τον τρόπο μας, να μάθουμε περισσότερα για την σημασία της διατροφής, να συζητήσουμε με ουσία, να μάθουμε συνταγές έκπληξη, να χορέψουμε, να γελάσουμε…
Ζούμε σε μία εποχή που πολλά έθιμα χρειάζονται αναθεώρηση, επειδή η υγεία μας τα έχει «παίξει», τα ζώα δεν αξίζουν τέτοια συμπεριφορά, και ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο. Ενημερώσου για το πρόγραμμα και κλείσε θέση έγκαιρα.
Επιλογή ανάμεσα σε δύο Μενού:
 
1) Παϊδάκια Σέιταν με BBQ σως, κεφτεδάκια πολίτικα (με κιμά έκπληξη), ριζότο μπασμάτι, με σταφίδες, κουκουνάρι, λαχανικά, κουρκουμά | Μαριναρισμένη φρέσκια σαλάτα (καρότο, ραπανάκι, ξυνολάχανο, ξυνόμηλο, σέλερυ) | Ποτό
 
2) Ζουμερό σουβλάκι με Τέμπε, Τόφου και Λαχανικά, κρασάτη τηγανιά πλευρώτους, πολέντα φούρνου με κεχρί+κολοκύθα | Μαριναρισμένη φρέσκια σαλάτα (καρότο, ραπανάκι, ξυνολάχανο, ξυνόμηλο, σέλερυ) | Ποτό
Κόστος μενού κατά άτομο: 15 ευρώ
Επιδόρπια, ποτά, συνοδευτικά:
1) Πανακότα από κρέμα Αμαζάκε
2) Μους σοκολάτας από κρέμα ρεβυθιού
3) Κρασιά Χατζηβαρύτη, τσικουδιά Κρήτης, φρέσκια μπύρα
4) Και φυσικά τζατζίκι και πιτούλες ολικής άλεσης
Κατά τη διάρκεια του event θα γίνουν ομιλίες, ενώ το βράδυ θα κλείσουμε με ωραίες μουσικές και χορό!
Η εκδήλωση θα προσπαθήσουμε να είναι όσο γίνεται πιο φιλική για το περιβάλλον, οπότε δεν θα χρησιμοποιηθούν πλαστικά σερβίτσια και συσκευασίες. Αν θέλετε να βοηθήσετε στην μείωση των αναλώσιμων υλικών είστε ευπρόσδεκτοι να φέρετε τα δικά σας σερβίτσια!
Πληροφορίες-επικοινωνία:
Ζαννής: 6932685165, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σταύρος: 6972284808, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σοφία: 6940715140, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Διοργάνωση:
Σοφια Κανέλλου, Διατροφολόγος Msc (Εργαστήρι Συνειδητής Διατροφής)
Ζαννής Ζουγανέλης, Vegan αλχημιστής (alternATE | the alternative way of eating)
Σταύρος Καραγιλάνης, Μακροβιοτική κουζίνα (ONE Project | our natural evolution)

21886541 1957988694449234 1044293221 o

21 Ιανουαρίου 2018

Ετοιμαζόμαστε για ένα επικό ολοήμερο σεμινάριο για τη vegan διατροφή.

Φορέστε κράνη, ασπίδες και πάρτε όπλα γιατί η μάχη στο Δειπνοσοφιστήριον προβλέπεται σκληρή...

Η εξέλιξη και η πρόοδος έρχονται μέσα από συνεργασία, έτσι ενώσαμε τις γνώσεις και τις δυνάμεις μας με τον Νίκο Γαϊτάνο, chef από τη dirty σκηνή της vegan κουζίνας, με την πολυετή του εμπειρία, να μας μάθει τα μυστικά του λαχταριστού μαγειρέματος, θα δοκιμάσουμε τις δημιουργίες και θα μαγειρέψουμε μαζί του, και εγώ από τη μεριά μου να κάνω το λαχταριστό υγιεινό! Μαζί θα μάθουμε όλες τις πρακτικές και όσα πρέπει να ξέρει κάποιος για την υγιεινή διατροφή, αν ακολουθεί μια φυτοφαγική διατροφή. Ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά, αποτοξίνωση από τη ζάχαρη και άλλες ουσίες, νηστείες, οικολογική διατροφή και διαβίωση θα είναι μερικά από τα θέματα που θα αναλυθούν.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιείθεί στη  σχολή μαγειρικής Δειπνοσοφιστήριον, Βασ. Όλγας 2, Ζάππειο και απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει και handson συνταγές:

Θεωρητικό μέρος 

Εισήγηση: Κανέλλου Σοφία, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος MSc στη χορτοφαγική διατροφή

Πρακτικό μέρος

Εισήγηση: Γαΐτάνος Νίκος, vegan chef

Κόστος:
  • εξόφληση στην είσοδο με μετρητά 100€.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου καθώς και έντυπο υλικό με τις συνταγές του σεμιναρίου και δώρα από τις χορηγούς εταιρείες!

 
 
 

Χορηγοί του σεμιναρίου είναι :

GREEN VIE τα πιο νόστιμα φυτικά τυριά

ΒIOYΓΕΙΑ η μεγαλύτερη εταιρεία βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα

VEGETERIAN BUTCHER η πιο μεγάλη εταιρεία στην Ευρώπη με φυτικά υποκατάστατα κρέατος

ΖΩΓΡΑΦΟΣ διαιτητικά προϊόντα υγιεινής  διατροφής απο το 1895

BIO ART- BIO MARKET αλυσίδα βιολογικών σουπερμάρκετ

HEALTHY BITES βιολογικόvegan-vegetarian εστιατόριο