Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ζαατάρ

συνταγή για ζαατάρ Το Ζαατάρ είναι ένα μείγμα μπαχαρικών, βοτάνω και καρπών από τη Μέση Ανατολή. Είναι ιδιαίτεραω εύγευστο, ταιριάζει απίστευτα με τις γεύσεις της Μεσογείου και...είναι ιδιαιτέρως θρεπτικό! Υπάρχουν κάποιες παραλλαγές και κάθε σπίτι μπορεί να έχει τη δική του "μυστική" συνταγή. Εμείς αφήνουμε τις κρυφές συνταγές στους σεφ και τα νοικοκυριά και σας παρουσιάζουμε τη δική μας εκδοχή για το Ζαατάρ, βασισμένη σε προιόντα που βρίσκουμε στο εμπόριο.  
Συνταγή της Ζώταλη Αναστασίας, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, συνεργάτιδας του Εργαστηρίου Συνειδητής Διατροφής
Χρόνος
Total Time: 5 λεπτά.
Υλικά:
  • 2 κουτάλια σούπας σουσάμι
  • 2 κουτάλια σούπας θυμάρι (αποξηραμένο)
  • 2 κουτάλια σούπας ρίγανη (αποξηραμένη)
  • 2 κουτάλια σούπας σουμάκ
  • 2 κουτάλια σούπας ματζουράνα (αποξηραμένη)
  • 2 κουτάλια σούπας κύμινο
  • 1 πρέζες αλάτι* (ιωδιούχο)
Ετοιμασία:
  1. Σε ένα καθαρό βάζο προσθέτε όλα τα υλικά και ανακατεύετε με ένα κουτάλι. Κλείνετε το βάζο σας και είναι έτοιμο!

    Φυλάσσεται μαζί με τα μπαχαρικά και τα αποξηραμένα σας βότανα σε δροσερό και σκιερό σημείο.

    Παραδοσιακά, το ζαατάρ χρησιμοποιείται μαζί με ελαιόλαδο πάνω σε μία ζεστή φέτα ζυμωμένο ψωμί σαν ορεκτικό.
Note

*Πειραματιστείτε ελεύθερα! Μπορείτε να προσθέσετε πάπρικα, κανέλλα, μπούκοβο, ξερό κόλιανδρο, σιναπόσπορο και οποιοδήποτε μυρωδικό σας ευχαριστεί.

 

*Το αλάτι δεν επιτρέπεται για ηλικίες μικρότερες του 1 έτους.

 

Συνταγή της Ζώταλη Αναστασίας, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, συνεργάτιδας του Εργαστηρίου Συνειδητής Διατροφής