Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ζαατάρ

Χρόνος
Total Time: 5 λεπτά.
Υλικά:
  • 2 κουτάλια σούπας σουσάμι
  • 2 κουτάλια σούπας θυμάρι (αποξηραμένο)
  • 2 κουτάλια σούπας ρίγανη (αποξηραμένη)
  • 2 κουτάλια σούπας σουμάκ
  • 2 κουτάλια σούπας ματζουράνα (αποξηραμένη)
  • 2 κουτάλια σούπας κύμινο
  • 1 πρέζες αλάτι* (ιωδιούχο)
Ετοιμασία:
  1. Σε ένα καθαρό βάζο προσθέτε όλα τα υλικά και ανακατεύετε με ένα κουτάλι. Κλείνετε το βάζο σας και είναι έτοιμο!

    Φυλάσσεται μαζί με τα μπαχαρικά και τα αποξηραμένα σας βότανα σε δροσερό και σκιερό σημείο.

    Παραδοσιακά, το ζαατάρ χρησιμοποιείται μαζί με ελαιόλαδο πάνω σε μία ζεστή φέτα ζυμωμένο ψωμί σαν ορεκτικό.
Note

*Πειραματιστείτε ελεύθερα! Μπορείτε να προσθέσετε πάπρικα, κανέλλα, μπούκοβο, ξερό κόλιανδρο, σιναπόσπορο και οποιοδήποτε μυρωδικό σας ευχαριστεί.

 

*Το αλάτι δεν επιτρέπεται για ηλικίες μικρότερες του 1 έτους.

 

Συνταγή της Ζώταλη Αναστασίας, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, συνεργάτιδας του Εργαστηρίου Συνειδητής Διατροφής