Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Βίδες ολικής άλεσης με πέστο σέλινου και ρεβίθια

Στο Εργαστήρι αγαπάμε τα διαφορετικά pesto αλλά και την ποικιλία. Έτσι, ένα βράδυ φτιάξαμε την παρακάτω συνταγή η οποία μας άρεσε πολύ και σας προτείνουμε να τη δοκιμάσετε!
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Χρόνος
Total Time: 1 ώρα 15 λεπτά.
Υλικά:
  • 250 g ζυμαρικά ολικής άλεσης
  • 150 g ρεβύθια (βρασμένα)
  • 70 g σέλινο (τρυφερά φύλλα)
  • 50 g σουσάμι
  • 50 ml νερό βρασμού (από τα ζυμαρικά)
  • 30 ml ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο)
  • αλάτι* (ιωδιούχο)
Ετοιμασία:
  1. Για να ετοιμάσετε το πέστο, τοποθετήστε το σέλινο καλά πλυμένο και στεγνωμένο στο μύλο άλεσης, μαζί με το σουσάμι και το νερό. Προσθέστε το αλάτι και σταδιακά το λάδι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στο μεταξύ έχετε βράσει τα ζυμαρικά al dente, τα στραγγίζετε και προσθέτετε το πέστο και τα ρεβύθια. Απολαύστε με μία πλούσια πράσινη σαλάτα.

     

Note

*Το αλάτι επιτρέπεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/vides-olikis-alesis-me-pesto-selinou-kai-revithia/