Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Βίδες ολικής άλεσης με πέστο σέλινου και ρεβίθια

Χρόνος
Total Time: 1 ώρα 15 λεπτά.
Υλικά:
  • 250 γραμμάρια ζυμαρικά ολικής άλεσης
  • 150 γραμμάρια ρεβύθια (βρασμένα)
  • 70 γραμμάρια σέλινο (τρυφερά φύλλα)
  • 50 γραμμάρια σουσάμι
  • 50 χιλιοστόλιτρα νερό βρασμού (από τα ζυμαρικά)
  • 30 χιλιοστόλιτρα ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο)
  • αλάτι* (ιωδιούχο)
Ετοιμασία:
  1. Για να ετοιμάσετε το πέστο, τοποθετήστε το σέλινο καλά πλυμένο και στεγνωμένο στο μύλο άλεσης, μαζί με το σουσάμι και το νερό. Προσθέστε το αλάτι και σταδιακά το λάδι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στο μεταξύ έχετε βράσει τα ζυμαρικά al dente, τα στραγγίζετε και προσθέτετε το πέστο και τα ρεβύθια. Απολαύστε με μία πλούσια πράσινη σαλάτα.

     

Note

*Το αλάτι επιτρέπεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc