Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Vegan Dip Γλυκοπατάτας

Vegan Dip Γλυκοπατάτας
Χρόνος
Total Time: 30 λεπτά.
Υλικά:
  • 250 γραμμάρια γλυκοπατάτα (1 μέτρια, καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια)
  • 60 γραμμάρια φυτικό ρόφημα σόγιας (χωρίς ζάχαρη)
  • 25 γραμμάρια διατροφική μαγιά
  • 30 γραμμάρια ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο, ψυχρής έκθλιψης)
  • 25 γραμμάρια σάλτσα σόγιας
  • 25 γραμμάρια χυμός λεμονιού
  • πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή)
  • 1 κουταλιές του τσαγιού σκόνη σκόρδου
  • 1 πρέζες αλάτι* (ιωδιούχο)
Ετοιμασία:
  1. Βράζουμε την τεμαχισμένη γλυκοπατάτα περίπου για 15 λεπτά ή έως ότου μαλακώσει. Την στραγγίζουμε καλά και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

    Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά, δοκιμάζουμε και, αν χρειαστεί, διορθώνουμε τη γεύση και αναδεύουμε ξανά.

    Μπορεί να σερβιριστεί με στικς λαχανικών, πατατάκια λαχανικών και αραβικές (σπασμένες σε κομμάτια και ζεσταμένες στο φούρνο με λίγη πάπρικα)

Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

Συνταγή της Ζώταλη Αναστασίας, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, συνεργάτιδας του Εργαστηρίου Συνειδητής Διατροφής