Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Vegan Dip Γλυκοπατάτας

Vegan Dip Γλυκοπατάτας
Vegan Dip Γλυκοπατάτας
Να σας πω μία ιστορία; Μία από τις πρώτες μου εξόδους ούσα φυτοφάγος, έτυχε και πήγα σε θερινό σινεμά. Εκεί, είδα τα κλασικά νάτσος με κρέμα cheddar, τα οποία, ήταν πάντα για εμένα ένα guilty pleasure. Έτσι, έκανα μία βαρύγδουπη δήλωση στην παρέα μου πως τους καλώ στο σπίτι μου το Σαββατοκύριακο να δοκιμάσουν βιγκανοποιημένες εκδοχές dips που τρώμε στις εξόδους μας. Πειραματίστηκα με την sour cream, με σπιτικά νάτσους, με τυροκαυτερή, με μαγιονέζα αλλά αυτό που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν το Vegan Dip Γλυκοπατάτας! Έτσι, κάθησα και έγραψα τη συνταγή και σας την παρουσιάζω, βουτήξτε ελεύθερα!   Συνταγή της Ζώταλη Αναστασίας, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, συνεργάτιδας του Εργαστηρίου Συνειδητής Διατροφής
Χρόνος
Total Time: 30 λεπτά.
Υλικά:
  • 250 g γλυκοπατάτα (1 μέτρια, καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια)
  • 60 g φυτικό ρόφημα σόγιας (χωρίς ζάχαρη)
  • 25 g διατροφική μαγιά
  • 30 g ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο, ψυχρής έκθλιψης)
  • 25 g σάλτσα σόγιας
  • 25 g χυμός λεμονιού
  • πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή)
  • 1 tsp σκόνη σκόρδου
  • 1 dash αλάτι* (ιωδιούχο)
Ετοιμασία:
  1. Βράζουμε την τεμαχισμένη γλυκοπατάτα περίπου για 15 λεπτά ή έως ότου μαλακώσει. Την στραγγίζουμε καλά και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

    Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά, δοκιμάζουμε και, αν χρειαστεί, διορθώνουμε τη γεύση και αναδεύουμε ξανά.

    Μπορεί να σερβιριστεί με στικς λαχανικών, πατατάκια λαχανικών και αραβικές (σπασμένες σε κομμάτια και ζεσταμένες στο φούρνο με λίγη πάπρικα)

Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

Συνταγή της Ζώταλη Αναστασίας, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, συνεργάτιδας του Εργαστηρίου Συνειδητής Διατροφής

Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/vegan-dip-glykopatatas/