Βράζουμε την τεμαχισμένη γλυκοπατάτα περίπου για 15 λεπτά ή έως ότου μαλακώσει. Την στραγγίζουμε καλά και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά, δοκιμάζουμε και, αν χρειαστεί, διορθώνουμε τη γεύση και αναδεύουμε ξανά.
Μπορεί να σερβιριστεί με στικς λαχανικών, πατατάκια λαχανικών και αραβικές (σπασμένες σε κομμάτια και ζεσταμένες στο φούρνο με λίγη πάπρικα)
*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.
Συνταγή της Ζώταλη Αναστασίας, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, συνεργάτιδας του Εργαστηρίου Συνειδητής Διατροφής