Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σπαγγέτι με σπαράγγια, λεμόνι και αρακά

Χρόνος
Total Time: 40 λεπτά.
Υλικά:
  • 150 γραμμάρια σπαγγέτι (ολικής αλέσεως)
  • 160 γραμμάρια σπαράγγια
  • 30 χιλιοστόλιτρα ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο)
  • 220 γραμμάρια πράσα (κομμένα σε λεπτές λωρίδες, περίπου 2 τεμάχια)
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά, ψιλοκομμένη)
  • 1 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένη)
  • 160 γραμμάρια αρακάς (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
  • 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα, ακέρωτο)
Ετοιμασία:
  1. Βράζετε τα σπαγγέτι για 12 λεπτά μέχρι να γίνουν αλ ντέντε.     
    Προσθέστε τα σπαράγγια στα τελευταία 3 λεπτά.
  2. Παράλληλα, θερμαίνουμε λάδι σε ένα μεγάλο αντι-κολλητικό τηγάνι 
    Προσθέτουμε τα πράσα και την καυτερή πιπεριά, και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  3. Ανακατέψτε το σκόρδο, τα μπιζέλια και το ξύσμα και χυμό λεμονιού, και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά.

  4. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά, και προσθέστα τα στο τηγάνι με ¼ της κούπας από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.     
     
    Ανακατέψτε καλά.
  5. Σερβίρετε σε ρηχά μπολ και σερβίρετε με φέτες λεμονιού, αν θέλετε.

Note

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc