Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σπαγγέτι με σπαράγγια, λεμόνι και αρακά

Μύρισε άνοιξη και στη λαική μας βρήκαμε φρέσκο αρακά και σπαράγγια....και τα κάναμε μακαρονάδα! Ιδιαίτερη γεύση, γεμάτη φρεσκάδα και τη φυσική γλύκα του αρακά. Μία συνταγή που σίγουρα θα δοκιμάσουμε ξανά!  
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Χρόνος
Total Time: 40 λεπτά.
Υλικά:
  • 150 g σπαγγέτι (ολικής αλέσεως)
  • 160 g σπαράγγια
  • 30 ml ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο)
  • 220 g πράσα (κομμένα σε λεπτές λωρίδες, περίπου 2 τεμάχια)
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά, ψιλοκομμένη)
  • 1 clove σκόρδο (ψιλοκομμένη)
  • 160 g αρακάς (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
  • 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα, ακέρωτο)
Ετοιμασία:
  1. Βράζετε τα σπαγγέτι για 12 λεπτά μέχρι να γίνουν αλ ντέντε.     
    Προσθέστε τα σπαράγγια στα τελευταία 3 λεπτά.
  2. Παράλληλα, θερμαίνουμε λάδι σε ένα μεγάλο αντι-κολλητικό τηγάνι 
    Προσθέτουμε τα πράσα και την καυτερή πιπεριά, και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  3. Ανακατέψτε το σκόρδο, τα μπιζέλια και το ξύσμα και χυμό λεμονιού, και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά.

  4. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά, και προσθέστα τα στο τηγάνι με ¼ της κούπας από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.     
     
    Ανακατέψτε καλά.
  5. Σερβίρετε σε ρηχά μπολ και σερβίρετε με φέτες λεμονιού, αν θέλετε.

Note

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/spangeti-me-sparangia-lemoni-kai-araka/