Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σαλάτα δίκοκκο σιτάρι και πράσινα φασολάκια

Χρόνος
Total Time: 55 λεπτά.
Υλικά
  • 300 γραμμάρια σιτάρι δίκοκκο (μουλιασμένο 2 ώρες)
  • 300 γραμμάρια πράσινα φασολάκια
  • 1/2 ματσάκια μαιντανός (φρέσκος)
  • 30 χιλιοστόλιτρα ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο)
  • αλάτι* (ιωδιούχο)
Instructions
  1. Στραγγίζετε και ξεπλένετε το μουλιασμένο δίκοκκο σιτάρι, στη συνέχεια, μαγειρεύετε για περίπου 40 λεπτά.

  2. Καθαρίζετε και πλένετε τα φασολάκια και τα βράζετε για 30 λεπτά. Ανακατεύουμε με το Δίκοκκο σιτάρι, το αλάτι, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc