Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C με αέρα.
Σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα, προσθέστε τα κουνουπίδια, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το ζαατάρ, το 1/2 χυμό λεμονιού και το πιπέρι.
Ανακατεύεται καλά με τα χέρια σας ώστε να αναμειχθούν τα λαχανικά με τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνουμε στο φρούρνο για 30 λεπτά ή έως ότου να ροδίσουν οι άκρες των λαχανικών.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, μπορούμε να αλατοπιπερώσουμε και να προσθέσουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.
Γαρνίρουμε με το ταχίνι, το πετιμέζι, τους σπόρους ροδιού, το δυόσμο και τα σπασμένα φυστίκια Αιγίνης.
*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.
Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc