Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ψητό Κουνουπίδι με Λαχανάκια Βρυξελλών

roasted cauliflower with brussels spouts, vegan reicipe, dietitian approves
Χρόνος
Total Time: 40 λεπτά.
Υλικά:
  • 1 κουνουπίδι (κομμένο σε μικρά μπουκετάκια)
  • 4 φλιτζάνια λαχανάκια Βρυξελλών (κομμένα στη μέση)
  • 1 ρόδι (τα σποράκια του)
  • 45 γραμμάρια ταχίνι (ολικής άλεσης)
  • 2 κουτάλια σούπας νερό
  • 2 κουτάλια σούπας πετιμέζι από ρόδι (ή απαλή μελάσα ή πετιμέζι σταφυλιού)
  • 8-10 φύλλα δυόσμου (ψιλοκομμένα)
  • 30 γραμμάρια φυστίκια Αιγίνης ωμά (ψιλοκομμένα)
  • 1 κουτάλια σούπας ζαατάρ
  • 3 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο, ψυχρής έκθλιψης)
  • 1 λεμόνι (το χυμό του)
  • 1 πρέζες αλάτι* (ιωδιούχο)
  • 1 πρέζες πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Ετοιμασία:
  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C με αέρα.

    Σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα, προσθέστε τα κουνουπίδια, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το ζαατάρ, το 1/2 χυμό λεμονιού και το πιπέρι.

    Ανακατεύεται καλά με τα χέρια σας ώστε να αναμειχθούν τα λαχανικά με τα υπόλοιπα υλικά.

  2. Ψήνουμε στο φρούρνο για 30 λεπτά ή έως ότου να ροδίσουν οι άκρες των λαχανικών.

    Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, μπορούμε να αλατοπιπερώσουμε και να προσθέσουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.

    Γαρνίρουμε με το ταχίνι, το πετιμέζι, τους σπόρους ροδιού, το δυόσμο και τα σπασμένα φυστίκια Αιγίνης.

Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc