Η σούπα της κολοκυθας όπως δεν την έχεις φανταστεί (19gr πρωτεΐνης/ μερίδα)
- 1 φλιτζάνι κολοκύθα κίτρινη (κυβάκια)
- 1 καρότο
- 1 πατάτα (μέτρια)
- 1 φλιτζάνι μπρόκολο
- 1 φύλλo σέλερυ
- 120 g κόκκινες φακές
- 400 ml νερό
- 4 tbsp ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο, ψυχρής έκθλιψης)
- τζίντζερ
- 1 στήμονα κρόκο Κοζάνης
- 1 pinch δεντρολίβανο
- 1 pinch αλάτι* (ιωδιούχο)
- 1 pinch πιπέρι
Καπνιστή βελουτέ πατατόσουπα για τα πολύ κρύα βράδια (33gr πρωτεΐνης/ μερίδα)
- 1 πατάτα (μεγάλη)
- 1 γλυκοπατάτα (μικρή)
- 200 g τόφου καπνιστό
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 πράσο (μικρό)
- 1 τσίλι πιπεριά (μικρή)
- 400 ml νερό
- 4 tbsp ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο, ψυχρής έκθλιψης)
- θυμάρι, ρίγανη, καπνιστή πάπρικα, αλάτι*, σουμάκ
Ρομαντική ροζ παντζαρόσουπα για γκουρμέ καταστάσεις (31gr πρωτεΐνης/ μερίδα)
- 2 βολβούς παντζάρι
- 1 φλιτζάνι μουλιασμένα κάσιους
- 1 πράσο
- 1/2 φινόκιο
- 1 ξινόμηλο μικρό (κρατήστε 1 κομματάκι για το σερβίρισμα)
- 200 ml νερό
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- 2 tbsp ξύδι βιολογικό
- 4 tbsp ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο, ψυχρής έκθλιψης)
- 1 tbsp σπόροι κάνναβης αποφλοιωμένοι
- αλάτι*
- πιπέρι
Μανιταρίτσα η κλασσική ή όχι και τόσο κλασσική (24gr πρωτεΐνη/ μερίδα)
- 150 g μανιτάρια portobello
- 100 g μανιτάρια αγαρικά
- 50 g μανιτάρια λεντινούλα (shiitake)
- 100 g tempeh (ατμισμένο για 10 λεπτά)
- 1 ματσάκι σέσκουλα ή μαρούλι
- 1/2 ματσάκι άνηθος
- 1/2 ματσάκι μυρώνια/καυκαλήθρες (ή άλλα μυρωδικά)
- 50 g καρύδια
- 4 tbsp ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο, ψυχρής έκθλιψης)
- 200 ml νερό
- αλάτι*
- 1 pinch λευκό πιπέρι
- 1 pinch θυμάρι
- 50 g γιαούρτι σόγιας (για το γαρνίρισμα)