Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πρωτεϊνικές Σούπες

ιδέες για vegan σούπες με πρωτείνη
Χρόνος
Total Time: 1 ώρα
Υλικά:
    Η σούπα της κολοκυθας όπως δεν την έχεις φανταστεί (19gr πρωτεΐνης/ μερίδα)
  • 1 φλιτζάνι κολοκύθα κίτρινη (κυβάκια)
  • 1 καρότο
  • 1 πατάτα (μέτρια)
  • 1 φλιτζάνι μπρόκολο
  • 1 φύλλo σέλερυ
  • 120 γραμμάρια κόκκινες φακές
  • 400 χιλιοστόλιτρα νερό
  • 4 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο, ψυχρής έκθλιψης)
  • τζίντζερ
  • 1 στήμονα κρόκο Κοζάνης
  • 1 πρέζα δεντρολίβανο
  • 1 πρέζα αλάτι* (ιωδιούχο)
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • Καπνιστή βελουτέ πατατόσουπα για τα πολύ κρύα βράδια (33gr πρωτεΐνης/ μερίδα)
  • 1 πατάτα (μεγάλη)
  • 1 γλυκοπατάτα (μικρή)
  • 200 γραμμάρια τόφου καπνιστό
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 πράσο (μικρό)
  • 1 τσίλι πιπεριά (μικρή)
  • 400 χιλιοστόλιτρα νερό
  • 4 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο, ψυχρής έκθλιψης)
  • θυμάρι, ρίγανη, καπνιστή πάπρικα, αλάτι*, σουμάκ
  • Ρομαντική ροζ παντζαρόσουπα για γκουρμέ καταστάσεις (31gr πρωτεΐνης/ μερίδα)
  • 2 βολβούς παντζάρι
  • 1 φλιτζάνι μουλιασμένα κάσιους
  • 1 πράσο
  • 1/2 φινόκιο
  • 1 ξινόμηλο μικρό (κρατήστε 1 κομματάκι για το σερβίρισμα)
  • 200 χιλιοστόλιτρα νερό
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κουτάλια σούπας ξύδι βιολογικό
  • 4 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο, ψυχρής έκθλιψης)
  • 1 κουταλιά της σούπας σπόροι κάνναβης αποφλοιωμένοι
  • αλάτι*
  • πιπέρι
  • Μανιταρίτσα η κλασσική ή όχι και τόσο κλασσική (24gr πρωτεΐνη/ μερίδα)
  • 150 γραμμάρια μανιτάρια portobello
  • 100 γραμμάρια μανιτάρια αγαρικά
  • 50 γραμμάρια μανιτάρια λεντινούλα (shiitake)
  • 100 γραμμάρια tempeh (ατμισμένο για 10 λεπτά)
  • 1 ματσάκι σέσκουλα ή μαρούλι
  • 1/2 ματσάκι άνηθος
  • 1/2 ματσάκι μυρώνια/καυκαλήθρες (ή άλλα μυρωδικά)
  • 50 γραμμάρια καρύδια
  • 4 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο, ψυχρής έκθλιψης)
  • 200 χιλιοστόλιτρα νερό
  • αλάτι*
  • 1 πρέζα λευκό πιπέρι
  • 1 πρέζα θυμάρι
  • 50 γραμμάρια γιαούρτι σόγιας (για το γαρνίρισμα)
Ετοιμασία:
    Ρομαντική ροζ παντζαρόσουπα για γκουρμέ καταστάσεις (31gr πρωτεΐνης/ μερίδα)
  1. Tip! Φυλάξτε λίγα κάσιους, λίγα φυλλαράκια μαιντανό και 1 φετούλα ξινόμηλο. Αλέστε τα κάσιους, προσθέστε λίγο νερό να γίνει μια κρέμα και “ζωγραφίστε” ένα κυκλάκι ή καρδούλα στο κέντρο του πιάτου. Πασπαλίστε με το μαιντανό, λίγο τριμμένο μήλο ωμό στον τρίφτη και τους σπόρους κάνναβης. Voila!
  2. Μανιταρίτσα η κλασσική ή όχι και τόσο κλασσική (24gr πρωτεΐνη/ μερίδα)
  3. Tip! Ψιλοκόψτε τα μανιτάρια και το tempeh. Μαγειρέψτε τα σεσκουλα και τα υπόλοιπα υλικά για 15 λεπτά και μετά προσθέστε τα μανιτάρια και το tempeh. Το γιαούρτι σερβίρετε το ωμό στο τέλος. Έτοιμη!
Note

*Το αλάτι δεν προτείνεται σε ηλικίες κάτω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc