Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Pizza με βάση από κεχρί

Χρόνος
Total Time: 1 ώρα
Υλικά:
  • 1 φλιτζάνι κεχρί
  • 3 φλιτζάνια νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
  • 2 κουτάλια σούπας νεσεστέ προεταιρικά (κορν φλάουρ)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Ετοιμασία:
    Για τη βάση:
  1. Βράστε το κεχρί σε κλειστή κατσαρόλα και χαμηλή φωτιά για περίπου 15΄. Προαιρετικά προσθέστε 2 κ.σ. νεσεστέ (corn flour).

  2. Απλώστε την εύπλαστη ζύμη (που μοιάζει με κους κους) σε λαδωμένο ταψί (1 κ.σ. ελαιόλαδο είναι αρκετό).

  3. Γαρνίρετε και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει για περίπου 45΄.

  4. Ιδέες για γαρνιτούρα:
  5. Κολοκύθα με κολοκυθόσπορο
    Βράζετε στον ατμό μια κολοκύθα περίπου 200 γρ με τη φλούδα για 20΄. Όταν κρυώσει την κόβετε στη μέση και βγάζετε τα σπόρια , πετάτε το κοτσάνι και τα σκληρά μέρη της φλούδας. Βάζετε την κολοκύθα στο μπλέντερ με λίγο ακατέργαστο θαλασσινό αλάτι. Απλώνετε τον πολτό στη ζύμη και γαρνίρετε με τον καθαρισμένο κολοκυθόσπορο και δεντρολίβανο. Στο τέλος περιχύστε λίγο ελαιόλαδο και ψήστε.

  6. Θρεπτική 1
    Κρέμα από 150γρ φασόλια azuki (ή άλλο τύπο φασολιών), ½ φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο, 1 κ γλυκού ακατέργαστο αλατι, δυόσμο, μαϊντανό.
    Σημείωση: μουλιάστε τα φασόλια για 12 ώρες και βράστε για 45΄ με δεντρολίβανο και 2 φύλλα δάφνης.

  7. Θρεπτική 2
    Κρέμα από μπιζέλια (αρακά), λιναρόσπορο, τριμμένο καρότο.

  8. Σπέσιαλ
    Τόφου, λιαστή ντομάτα, καρύδια.

  9. Καλοκαιρινή 1
    Ντομάτα, μελιτζάνα, πιπεριά ψητά στο φούρνο, ρίγανη, αλάτι, ελαιόλαδο.

  10. Καλοκαιρινή 2
    Ντομάτα, τόφου, μελιτζάνα, ρίγανη, αλάτι, ελαιόλαδο.