Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πέστο από τόφου

pesto sauce from tofu and basil. A whole food plant based and vegan recipe for all the family. Dietitian approves!
Χρόνος
Total Time: 12 λεπτά.
Υλικά:
  • 400 γραμμάρια τόφου (φυσικό)
  • 1 φλιτζάνια φρέσκο βασιλικό
  • 1 φλιτζάνια φρέσκο μαϊντανό
  • 50 γραμμάρια αμύγδαλα (ξεφλουδισμένα)
  • 60 χιλιοστόλιτρα ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πρέζες αλάτι* (ιωδιούχο)
Ετοιμασία:
  1. Βράστε το τόφου για 2 λεπτά.

    Αφού κρυώσει, ψιχουλιάστε το με τα χέρια.

    Μέσα στο μπλέντερ αλέστε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος προσθέστε το τόφου, διορθώνοντας αν χρειαστεί με λίγο νερό.

    Σερβίρετε σε μακαρόνια ολικής άλεσης ή πέννες, ρύζι μπασμάτι ή φαγόπυρο!

Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc