Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πέστο από τόφου

pesto sauce from tofu and basil. A whole food plant based and vegan recipe for all the family. Dietitian approves!
pesto sauce from tofu and basil. A whole food plant based and vegan recipe for all the family. Dietitian approves! Αυτό το τόφου μας έχει λύσει τα χέρια! Η γεύση του είναι σχετικά ουδέτερη. Όμως, ακριβώς για αυτό το λόγο το τόφου μπορεί να σταθεί σαν βάση ώστε να δημιουργήσουμε πολλές διαφορετικές vegan συνταγές!   Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γλυκά και σε αλμυρά πιάτα και κάθε φορά να του δώσουμε ένα διαφορετικό χαρακτήρα και υφή. Σήμερα, το κάναμε πέστο και φυσικά ήταν τόσο απλό και εύγευστο! Πάμε να το φτιάξουμε παρέα!   Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Χρόνος
Total Time: 12 λεπτά.
Υλικά:
  • 400 g τόφου (φυσικό)
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό
  • 50 g αμύγδαλα (ξεφλουδισμένα)
  • 60 ml ελαιόλαδο (εξαιρετικά παρθένο)
  • 2 clove σκόρδο
  • 1 πρεζα αλάτι* (ιωδιούχο)
Ετοιμασία:
  1. Βράστε το τόφου για 2 λεπτά.

    Αφού κρυώσει, ψιχουλιάστε το με τα χέρια.

    Μέσα στο μπλέντερ αλέστε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος προσθέστε το τόφου, διορθώνοντας αν χρειαστεί με λίγο νερό.

    Σερβίρετε σε μακαρόνια ολικής άλεσης ή πέννες, ρύζι μπασμάτι ή φαγόπυρο!

Note

*Το αλάτι προτείνεται για ηλικίες άνω του 1 έτους.

 

Συνταγή: Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

Η συνταγή online: https://siniditidiatrofi.gr/recipe/pesto-apo-tofou/